Västs finansiella system bygger på destruktion, kriminalitet, krig, skuldslaveri och avskaffande av demokratin

Pengar påstås ju vara roten till allt ont enligt bibeln. Är själv något av en troende ateist men tycker det ligger mycket i att hur pengar skapas och kontrolleras är orsaken till mycket ont i världen.

Skapas pengar eller substitut för pengar av privata aktörer genom påhittad skuldsättning i form av krediter kommer dessa intressen att försöka se till att "deras" "vara" (krediter) används så ofta som möjligt. T.ex tenderar företag att skapa saker som inte håller - för om prylarna inte går sönder eller blir "gamla" efter något år så kommer försäljningen minska och företaget kan inte längre betala av på de påhittade "lånen" till bankerna om inte pengar rullar in. Planerat åldrande är en del av denna form av destruktivitet som till stor del är en följd av hur det finansiella systemet är uppbyggt..

Överlag så vill inte skaparna av påhittade skulder (dvs bankerna) ha ett hållbart samhälle baserat på självförsörjning där mat och bruksföremål produceras lokalt. Det maximala för banksystemets parasitism är att produktion och konsumtion ligger så långt borta från varandra som möjligt. Att trycka in maximalt med människor i städerna samt ta död på småbönder är ett sätt inom enskilda länder för att uppnå detta. I ett självförsörjande samhälle behövs inte pengar eller bankernas substitut krediter i samma omfattning -- därför ligger det inte i bankernas intresse att skapa ett hållbart samhälle.

Ett annat sätt att skapa stora avstånd mellan produktion och konsumtion är genom att bankerna ser till att pumpa upp gigantiska fastighetspriser i vissa länder. Företag i dessa länder kommer då få ökade kostnader för lokaler som försämrar deras förmåga att konkurrera med länder som håller sina finansiella parasiter i schack. Resultatet blir att produktioner sker i länder där lokalkostnader hålls nere genom att politikerna håller nere bankernas påhittade skuldsättning (såsom i Kina där de största bankerna är statliga och centralbanken är politiskt styrd). Konsumtionen sker i länder som blåser upp tillgångsbubblor i framför fastigheter och börs uppblåsta av alltmer krediter och påhittad skuldsättning till banksystemet. Tillgångsbubblorna i konsumtionsländerna blir med tiden alltmer frikopplade från verkligheten och till slut blir de rena pyramidspel som bara växer pga av att utländskt kapital lockas in i dem och att bankerna pumpar in alltmer påhittade krediter in i dem - valutorna i konsumtionsländerna (framför allt väst) hålls till slut nästan helt upp av att dessa tillgångsbubblor drar till sig utländskt kapital. Till slut spricker tillgångsbubblorna och konsumtionsländerna står nakna när deras valutor blir allt mindre värda och deras industrier är nedlagda.

Att ha kontrollen över flödena av vissa nödvändiga varor som alla länder behöver är också en del av denna globala finansdiktatur. I dagens globala pengasystem är dollarn roten till extremt mycket ont genom att vissa varor endast kan köpas och säljas i dollar. På detta sätt hålls dollarn uppe i värde utan att USA producerar något. Petrodollarna är ju ett exempel på detta där olja enbart säljs i dollar och länder som använder annan valuta bombas ofta tillbaka till stenåldern (såsom Irak, Libyen, Syrien, Somalia etc) eller straffas genom finansiella sanktioner (såsom Ryssland, Iran, Venezuela etc som alla börjat sälja olja i annan valuta än dollar)

Ett mindre belyst exempel på denna finansiella ordnings extrema destruktivitet är västs beroende av kriminaliteten på den svarta marknaden. Den internationella handeln på svarta marknaden sker i dollar som därför efterfrågas och på så sätt håller uppe dollarns värde. Det sk "Kriget mot droger" är t.ex inte till för att stoppa handeln med droger - den är till för att se till att svarthandeln sker i dollar eller annan västvaluta. Enligt fd chefen för FN:s kontor för hantering av narkotika och brottslighet, Antonio Costa, är knarkhandeln den viktigaste jordbruksprodukten i världen. Enligt samme Costa var det den kriminella droghandeln som räddade västs finanssystem från att krascha under finanskrisen 2008 då det var den enda likviditet som tillfördes banksystemet.

Att använda drogmissbruk för att trycka upp värdet på den rådande härskarvalutan går långt tillbaka i historien - minst till Storbritanniens opiumhandel med Kina. Skrev mer ingående om det  i det här blogginlägget :

Samma mekanik gäller även den svarta marknaden för vapen.
 
 Hur pengar skapas, vilken funktion de ska ha och av vem ska vara demokratiskt förankrat. Det finansiella systemet har kriminaliserat och infört en finansdiktatur där Wallenberg är fursten i Sverige.

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion