Hur västs finanssystem dödat den reella ekonomin och tvingar politiker att bli fascister genom att införa militär keynesianism

En fortsättning på mitt föregående inlägg.


"Natos medlemsländer spänner sina muskler och vill investera i mer vapen och teknisk innovation.
Det kan skapa nya möjligheter för svensk industri när Sverige går med i försvarsalliansen."

USA:s president Eisenhower varnade i sitt avskedstal för det militärindustriella komplexet. Skaparen av det moderna BNP-måttet, Simon Kutznets, ville varken att den finansiella sektorn eller militären skulle räknas in i värdet av alla varor och tjänster då de enligt honom var en "disservice" för samhället - dvs destruktiva för samhället. Men här är vi nu där militären och finansen, som är helt beroende av att staten håller dem under armarna, dikterar vår "demokrati" och ekonomi.

Keynes var emot militär keynesianism och menade istället att staten skulle öka sina utgifter vid lågkonjunkturer genom att investera i infrastrukturprojekt, välfärden, sjukhus, bostadsbyggande etc.

Länge gjorde sossarna i alla fall delvis som Keynes beskrev att den finansiella överbryggningspolitiken skulle genomföras. På 1970-talet drog staten igång husbyggande, infrastruktur samt investeringar i välfärden när en lågkonjunktur kom. Men det fungerar inte idag då Sverige är nästintill avindustrialiserat. För poängen med Keynes överbryggningstankar var att när t.ex hus byggdes fick t.ex vitvaruindustrin in ordrar på nya kylskåp, spisar etc och kunde överleva lågkonjunkturen. Det samma gällde annan tillverkningsindustri i Sverige. Metoden kallas för Keynes multiplikator. Det centrala i modellen var att hålla nere arbetslösheten - inflationen var sekundär.

Men iom kreditavreglering 1985 samt den därpå följande kapitulationen för finanskapitalet övergavs Keynes modell. Bankerna började istället pumpa ut en massa påhittade krediter för att stimulera ekonomin. Svenska företag, stat, kommuner blev alltmer satta i skuld till banksystemet. Inflationen som skapades pga av detta enorma kredit/skuld-påhittande doldes genom att krediterna riktades in mot tillgångar, såsom börsen och bostadsmarknaden, samt döptes om till "värdeökningar".

Den ökade skuldsättningen av svensk ekonomi genom bankernas ohämmade kreditpåhittande gjorde att kostnadsläget för svensk industri ökade och Sverige avindustrialiserades. Finansparasiterna har mao tagit död på den reella ekonomin.Så även om sossarna skulle vilja göra som på 70-talet genom att t.ex låta staten finansiera t.ex bostadsbyggande så finns det knappt finns någon industri kvar för att dra igång Keynes multiplikator igen. Kylskåp, fläktar, spisar, möbler, TV-apparater etc tillverkas inte längre i Sverige.

Det enda sättet Keynes multiplikator kan dras igång igen är genom militär keynesianism då det är näst intill den enda tillverkningen som kvarstår.

Mussolini påstås ha sagt att fascism var sammansmältningen av stat och storföretagen. Vapenindustrin är helt beroende av staten då det är stater som krigar. Bankerna är helt beroende av att staten håller dem under armarna genom Riksbanken, insättningsgarantier etc. Sammansmältningen mellan storfinansen, det militärindustriella komplexet samt staten är näst intill fullbordat.

Notera att Magdalena Andersson i talet lyriskt talar i vi-form: Hon gör mao ingen åtskillnad mellan sin roll som statsminister representerande staten och det militärindustriella komplex som hon promotar. Hon har helt smält ihop med storfinansen och det militärindustriella komplexet. Gandhi såg det här och kallade västs demokratier för "utspädd fascism".

Så sammanfattningsvis har storfinansen dödat svensk ekonomi och politikerna sammansmält med storfinansen och det militärindustriella komplexet. Nästintill alla politiker i Riksdagen kan mao kallas fascister nu när de hemfaller till militär keynesianism.

Västs fascism har dolts genom att den inte främst sugit ut den inhemska befolkningen utan istället lagt sina parasittentakler i u-länder samtidigt som väst inåt målat upp sig som demokratins hörnpelare genom medias propaganda och statens "utbildning". När resten av världen nu kopplar loss sig från västs utsugningsmekanismer så måste parasiterna vända sina tentakler inåt och börja suga ut sin egen befolkning. Sammansmältningen av staten, finansen, militären och media blir allt tydligare i takt med att möjligheten att suga ut u-länder minskar . Propagandan måste bli alltmer kompakt för att dölja den ökande inhemska utsugningen när västs imperialism självdör. Åsikter måste förbjudas och spionerilagar skapas samtidigt som militärens stöveltramp hörs allt högre. Behovet av att skapa en yttre fiende i form av en Goldstein ökar för att hålla ihop befolkningen när ekonomin faller sönder.

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion