Politikerna har målat in EU i ett hörn där militär keynesianism, dvs ren fascism, är enda kvarvarande valet




Politiker har målat in hela EU i ett hörn. Den finansiella sektorn som helt lever på att suga ut den reella ekonomin har avindustrialiserat EU. Finansparasitismens påhittade skulder skapade genom bankernas "rätt" att hitta på krediter från luften har gjort kostnadsläget för EU:s industrier så högt att den reella ekonomin inte kan konkurrera med länder som håller sina finansparasiter i schakt. I Kina är de största bankerna statliga och centralbanken är underställd politikerna. Om den finansiella sektorn tillskansar sig för mycket makt kommer Kinas politiker stoppa parasitsvuslten innan den vuxit sig till en obotlig cancer (t.ex när Alibabas grundare Jack Ma försökte utöka sin kontroll över kredit och betalsystemet. stoppade Kinas politiker detta abrupt och satte Jack Ma på plats). Samma med Putin i Ryssland, de största bankerna är statliga och centralbanken är politiskt styrd i Ryssland - Putin satte upp en gräns för kapitalets makt genom att klart dra ett politiskt sträck i sanden för att markera att kapitalet aldrig ska överträda den gränsen.


I väst kallas Kina och Ryssland för diktaturer. Och, visst, det finns enorma brister i dessa länders demokratier men politikerna har i alla fall makt. I väst lever vi under en kapital och finansdiktatur där politikerna är marionetter främst åt den finansiella sektorn och storföretagen och då i synnerhet det militärindustriella komplexet. Vi lever i en trevlighetsfascistisk illusion där morgonsoffprogram och nyheter på TV falskeligen målar upp väst som ett tryggt föredöme medans resten av världen framställs som farliga barbarer. Infantiliseringen, historieutsuddningen och fördumningen skapas genom att vi hela tiden utsätts för ett ständigt nu av trams i form av tramsunderhållning och snuttifiering. Vi får se hur länge den urgamla tekniken "bröd och skådespel åt folket" för att hålla folk på plats kommer fungera när brödet tar slut.

Enligt Natos första generalsekreterare, Lord Hastings, har Nato tre mål som han beskrev med orden "Russians out, Americans in, Germans down’. Iom sprängningen av Nordstream2 och sanktionerna mot Ryssland har USA uppnått alla tre målen då EU:s ekonomiska självmord nu är fullbordat. Tyskland var EU:s draglok med dess industrier. Tyska industrier flyttar nu till bl.a USA då energikostnaderna blivit så höga i EU. Vad kommer då finnas kvar av ekonomin i EU? Jo, en massa finansiella pyramidspel i form av börser, bostads"marknader" och andra spekulationer i tillgångsvärden. För att dessa bubblor inte också ska spricka måste politikerna i EU krypa för finansparasiterna så att de inte sticker med "sitt" kapital. Därav alla dessa devota rövslickare till politiker som dessutom kan säkra ett högbetalt jobb inom den finansiella parasitsektorn efter fullbordat rövslickeri i Riksdagen.

Det enda som kommer finnas kvar är av industriell kapacitet är vapenindustrin som hålls uppe av staten. Det enda sättet som väst kommer kunna "boosta" sin reella ekonomi är genom militär keynesianism genom att eskalera krigshoten. Det enda som stoppar psykopaterna är risken för kärnvapenkrig. Gandhi kallade västs "demokratier" för utspädd fascism - den är inte så utspädd längre. Fascismens stöveltramp och medias krigstoner hörs allt högre.

Och, nä, Sverige kommer inte klara sig fastän Sverige är ett exporterande land. Nästan all export går till EU. "Hoppet" för Sverige skulle möjligtvis vara militär keynesianism då Sverige har en väldigt stor krigsindustri. Magdalena Anderssons var ju närmast lyrisk över möjligheterna till att öka svensk vapenexport.

Keynes ville avliva den parasitära finanskapitalismen (han skrev "euthanasia of the rentier" i boken "The General Theory"). Vi skulle ha avlivat parasiten medans det fanns tid - nu finns bara valet kvar att slicka militärkängorna och krypa för finanskapitalet samt skapa krig. George Orwell hade rätt - "‘If You Want a Picture of the Future, Imagine a Boot Stamping on a Human Face – for Ever"

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

  1. Det är möjligt att Kina styr bankerna bättre, men jag tvivlar. Fastighetsbranschen har stora svårigheter med att betala sina lån.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skuggbankerna som har pumpat upp bankerna, hårdhandskarna har tagits på mot dem. Fördelen med att staten kontrollerar både centralbanken och de största bankerna är att det är lätt av avskriva alla skulder och nollställa systemet.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion