Vi lever inte i en demokrati - vi lever i en finansdiktatur


 

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Jag fick en kommentar på Facebook. Jag tycker den är talande för hur extremt förenklat svartvitt och historielöst folk i allmänhet ser på vad som är demokrati.

Personen ifråga skrev:

"Ingen släpper in Ryssland. De är hatade världen över utom i möjligtvis Iran, Venezuela och andra diktaturer."

Jag svarade:

Jag skulle nog påstå att USA är betydligt mer hatade än Ryssland. Hur många länder har Ryssland anfallit sedan muren föll? Hur många länder har USA anfallit eller svalt ihjäl under samma tidsperiod? Vad är anledningen till att alla flyktingar flyr? Är det Ryssland som bombat skiten ur Mellanöstern, Libyen, Somalia etc? Om Anders Borg har rätt nedan när han i ett tacktal till en amerikansk tankesmedja tackar USA med orden "Ni skapar krig, vi får flyktingarna" - tror du då att flyktingarna älskar USA och hatar Ryssland?

USA använder sin kontroll av SWIFT-systemet och sanktioner för att försöka svälta ihjäl Iran och Venezuela. Den finansiella krigföringen är svensk "demokratisk" media knäpptyst om.

När det gäller demokrati tror jag inte det finns ett land i hela världen där det råder demokrati. I Sverige är det skendemokrati, precis såsom Håkan Juhult påpekade är demokratin döende i Sverige. Jag håller med Tolkien:

”The true equation is ”democracy” = government by world financiers.”

Sverige är världens mest privatskuldsatta land där bankerna håller skuldslavar genom att med dubbel bokföring hitta på och "låna ut" sina egna skulder. Bankerna har på så sätt skapat ett enormt pyramidspel där de överskuldsatta skuldslavarna inbillas tro att de är rika då de tror att det alltid kommer finnas en ny skuldslav som är villig att sätta sig i än högre skuld vid nästa försäljning. Det här är en illusion som bara håller så länge som pyramidspelet växer. När det ploppar kommer folk sitta i livslånga påhittade skulder bankerna - det är vad som hände på 90-talet och det kommer hända igen. Goethe ord är verkligen sanna:

"Ingen är så hopplöst förslavad som den som falskeligen tror sig vara fri"

Gore Vidal beskrev amerikanarnas historielöshet så här: 

" USA= United States of Amnesia"

 - tyvärr har historielösheten smittat av sig till Sverige och utsuddningen av minnet har tilltagit de sista åren.
 
När ska vi vakna upp och inse att Håkan Juholt hade rätt och vi inte lever i en demokrati längre? Vi lever i en finansdiktatur där illusionen av att det råder demokrati hålls uppe av att vi hålls naiva och historielösa med bröd och skådespel samt tystnad och omskrivning av historien.

I sitt Nobelpristal sa Harold Pinter att folk lever bakom en gobeläng av lögner, lögner som även innefattade folks vardagliga liv. För att vi ska tro på lögnerna måste vi inbillas tro att vi är fria - men som Goethe uttryckte det:

"Ingen är så hopplöst förslavad som den som falskeligen tror sig vara fria"

Jag ser det som att vi lever i ett mellanting av Orwells 1984 och Aldous Huxleys "Du sköna nya värld". Illusionerna som beskrivs i Aldous Huxleys bok har varit mest framträdande men Orwells kontrollsamhälle närmar sig och tyvärr tror jag han kommer få rätt när han strax innan sin död uttryckte:

"If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face – forever."

Denna totala historielöshet visar sig t.ex när samma person skrev en kommentar på ett annat av mina inlägg, han skrev:

"Kontanter ska naturligtvis bort som betalmedel. I varje fall i valutor över 20 kr. Främst för att stoppa svarta pengar."

Det finns mycket okunskap i det han skrev mer än det jag svarade men man måste ju begränsa sig någonstans. Mitt svar:

"Banksystemet är uppbyggt just för att tvätta svarta pengar. USA:s narcodollar-system använder samma metod som Britterna använde Pundet på när Kina gjordes opiumberoende (med påföljande opiumkrig när kinesiska kejsaren ville stoppa importen av opium). Skrev om det här:

Kan USA:s uttåg ur Afghanistan vara ett tecken på att dollarhegemonin håller på att rasa?

Tillägg:

Harold Pinters Nobeltal:

Huxleys Berkley--tal är skrämmande i hur rätt han haft:



Huxleys brev till Orwell:

“My own belief is that the ruling oligarchy will find less arduous and wasteful ways of governing and of satisfying its lust for power, and these ways will resemble those which I described in Brave New World. […] Within the next generation I believe that the world’s rulers will discover that infant conditioning and narco-hypnosis are more efficient, as instruments of government, than clubs and prisons, and that the lust for power can be just as completely satisfied by suggesting people into loving their servitude as by flogging and kicking them into obedience.”


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?