Riksbankens och Finansinspektionens uppgift är att rädda fiktiva värden i bostadsbubblan - inte den verkliga ekonomin

Folk och företag, dvs den verkliga ekonomin går på knäna pga av krisen då de inte längre kan betala av skulderna som den fiktiva ekonomin, dvs bankerna, hittat på.

I princip allt som Riksbanken, Finansinspektionen och politikerna gör går ut på att rädda den största av fiktionsbubblor som bankerna blåst upp - bostadsbubblan - så att bankerna kan fortsätta suga ut den verkliga ekonomin.

* Riksbanken köper upp bostadsobligationerna för att inte dessa ska bli värdelösa och bankerna gå omkull

* Riksbanken sänker reporäntan så att bankerna ska klara den interna clearingen

* Riksbanken ger bankerna 500 miljarder för att stärka deras balansräkningar så att de inte går omkull - vilket skulle ploppa bostadsbubblan.

* Riksbanken säger att bankerna därefter ska hitta på 100 miljarder av sina egna skulder och "låna ut" till företag (notera att bankerna inte lånar ut de 500 miljarderna - de får bankerna behålla - bankerna ska hitta på 100 miljarder av sina egna skulder som bankerna ska "låna ut" till företagens kundkonton).
Företagen, som redan går på knäna, ska sedan använda  dessa 100 miljarder som företagen  "lånat" av bankerna till att betala t.ex lokalkostnader som är uppblåsta till fantasinivåer av bankerna.

* Finansinspektionen tar bort amorteringskravet så att skuldslavarna "bara" behöver betala av räntan på de hittade "lånen" till bankerna (det är precis vad bankerna vill - de vill inte att folk och företag ska betala "tillbaka" påhitten - bankerna vill kunna suga ut sina offer i evighet genom räntan)

* Regeringen sätter staten i 100-tals miljarder i påhittad skuld till bankerna för att stimulera ekonomin så att folk kan få pengar så att de kan betala räntorna på de påhittade skulderna till bankerna. Det blir dubbla vinster för bankerna som även lyckas sätta staten i evig skuld till bankerna så att bankerna i evighet kan mjölka staten, dvs oss alla genom skatten.

Det senaste är att bankerna vill att staten ska ge ut 10 000kr varje månad till varje medborgare så att dessa kan betala räntorna på de påhittade skulderna till bankerna. Och givetvis ska staten finansiera även detta genom att "låna" påhitt från bankerna så att statsskulden ökar.

(det finns iofs en bankekonom som menar att staten ska "låna" av sig själv  - dvs skapa skuldfria pengar - för att finansiera helikopterpengar åt folk och företag)

Riksbanken påstår sig vara "självständig" men det finns inget självständigt med den - den är och har alltid varit lydhund åt banksystemet. Det Riksbanken, finansinspektionen och politikerna sysslar med nu är att hålla liv i finansparasitismen genom att döda den verkliga ekonomin som parasiten suger ut.

Det är är vad som behöver göras:

Vi måste kräva att:

1) Riksbankens uppgift är att se till att realekonomin har pengar - Riksbanken ska inte hålla uppe bankernas pyramidspel genom att enkom ge dem pengar

2) Förstatliga bankerna: När Riksbanken slutat rädda bankerna genom att köpa upp deras bostadsobligationer kommer bostadsbubblan ploppa. Bankerna kommer då vara insolventa. Staten kan då förstaliga bankerna (såsom staten gjorde under 1990-talskrisen)

2) Att totala skuldavskrivningar sker: När bostadsbubblan ploppar kommer folk sitta med enorma skulder. Det är inte boskuldslavarnas fel att de gått in i Riksbankens och bankernas pyramidspel.

3) Alla finansparasiter som tjänat på bankernas utsugning av allt ska skattas så hårt det bara går. Även en speciell politikerskatt kan skapas där medlöpare som Göran Persson, Reinfeldt, Anders Borg etc förmögenheter och inkomster skattas med en 99,99% skatt.

4) Riksbankens självständighet ska upphöra och Ingves etc ska plockas bort. Staten kan sedan förse företag, kommuner och medborgare med skuldfria pengar. Riksbanken ska inte längre vara garanten för bankernas skuldfällor och pyramidspel.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?