Tolkien: ”The true equation is ”democracy” = government by world financiers.”

Vet inte vem den här snubben är men det han säger stämmer med några undantag. T.ex: banker skapar inte pengar - de hittar på krediter genom att "låna ut" sina egna skulder till kundkonton. Under en guldmyntfot hittar banker på sina egna skulder på guld som de "lånar ut" till kundkonton (kundkontot berättar ju bara hur mycket guld banken är skyldig kontoinnehavaren). Idag hittar bankerna på sina egna skulder på de sedlar och mynt som Riksbanken skapar och "lånar ut" påhitten till kundkonton. Under en guldmyntfot finns bara guld till de första som står i kön till banken för att få ut sitt guld. Idag får bara de första som står i kön till bankomaterna ut sina sedlar om det blir bankrusning.

Det sjuka är m.a.o att vi tillåter banker hitta på sina egna skulder som de kan "låna ut" till kundkonton och sätta allt i skuld med. Det är inget fel på de sedlar och mynt som Riksbanken skapar - de är riktiga pengar. Det som är galet är att 99% av den sk penningmängden består av bankernas skulder/krediter till kontokunderna på pengar samt att folk lurats till att tro att de är pengar.

Men som han säger är det systemet vi ska koncentrera oss på om vi vill ha förändring. Att ändlöst leta de skyldiga bland reptiler, frimurare, Vatikanen etc förändrar inget. Han har även rätt i att vi kan lösa nästintill alla problem om vi tar ifrån bankparasiterna rätten att hitta på sina egna skulder och "låna ut" dessa.

Såsom Tolkien skrev ska staten skapa riktiga pengar:

"There should only be one source of money: one fountainhead from which flows the nation’s blood to vitalize commerce and industry, ensure economic equity and justice and safeguard the welfare of the people… In other words, it has always been and still is our contention that the prerogative of creating and issuing the money of the nation should be restored to the State."

Tolkien skrev också:, helt korrekt:

”The true equation is ”democracy” = government by world financiers.”

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Få fattar vad BRICS världsvaluta går ut på

ÖB Micael Bydén ska bara hålla käften!

Faktagranskaren professor Andreas Önnerfors tål inte fakta