Är gröna krediter ett sätt för väst att rädda sitt finansiella luftimperium?


Media och politiker ljuger om i princip allt så jag tycker man har rätt att ifrågasätta allt utan att man ska behöva stämplas såsom en klimatförnekare, antivaxxare, konspirationsteoretiker etc. Det är sunt att ifrågasätta tabun även om man kan ha fel. Jag behöver inte nödvändigtvis tro på det jag skriver nedan men, som sagt, man måste i en demokrati ha rätt att få ifrågasätta. 
 
Jag delar upp det i:

1) Vad är en kredit? Vad är monetär bas?

2) Västs har kopplat bort sig från den reella ekonomin och har nästan bara finansiell luft att erbjuda världen

3) Då västs ekonomier har avindustrialiserat och mestadels består av finansiell luft kan det vara så att västs plan är att få luft, dvs koldioxid, till att bli den nya monetära basen för att kunna behålla sitt kredit/skuld-imperium?

 

1) Vad är en kredit? Vad är monetär bas?

En kredit är helt enkelt en skuld. Monetär bas i ett kreditsystem är den bas som skulder/krediter skapas från. Låter kryptiskt men är väldigt enkelt att förklara med ett exempel där guld är monetär bas (jag tycker inte att guld ska vara monetär bas men det är det enklaste sättet att förklara begreppet på).

Säg att du har 200 gram guld och banksystemet är grundat på guld som monetär bas. Du kan då gå in på en bank och göra en insättning av guldet. Banken tar då guldet och lägger det i sitt kassavalv samt skriver upp på en lapp att den är skyldig dig 200 gram guld. Du kan sedan handla för papperslappen då alla i samhället accepterar papperslappen som betalningsmedel.

Ovan gav du banken en kredit och banken blev skyldig dig 200 gram guld. Staten kan garantera att papperslappen, dvs sedeln, dvs bankens skuld, accepteras som giltigt betalmedel genom att skydda insättaren med en sk insättningsgaranti

2) Västs har kopplat bort sig från den reella ekonomin och har nästan bara finansiell luft att erbjuda världen

Varför behöver staten gå in med en insättningsgaranti? Jo, för att bankerna kan få för sig att hitta på insättning av guld som aldrig skett genom att helt enkelt bara trycka sedlar som inte har någon täckning. Det fungerar så länge det bara är få som går till banken och kräver att banken betalar sin skuld på guld. Om många springer till banken (en sk bankrusning) kan inte banken betala sin skuld. För att skydda bankerna och stoppa bankrusningar garanterar därför staten att den går in och betalar bankens skuld på guld om inte banken kan.

Säg att bankerna hittar på massor av skulder på guld i form av sedlar som de "lånar ut" (bara det är ju ett bedrägeri - man ska ju inte kunna "låna ut" sin egen skuld). Bankerna hittar på så mycket sedlar att det bara finns 1% guld som täcker mängden sedlar, då finns ju inte 99% av det guld som bankerna är skyldiga innehavarna av sedlar. Den s.k penningmängden kommer då till 99% bestå av fiktivt guld, dvs finansiell luft.

Insättningsgarantin borde mao mer rätt heta oinsättningsgarantin då staten garanterar att ta emot skuldlappar som banken hittat på utan att något guld satts in på banken.

3) Då västs ekonomier har avindustrialiserat och mestadels består av finansiell luft kan det vara så att västs plan att få luft, dvs koldioxid, till att bli den nya monetära basen för att kunna behålla sitt kredit/skuld-imperium?

Ovan är hur dagens "penningsystem" fungerar men den monetära basen i form av guld  finns inte den heller då guldmyntfoten tagits bort. Idag är de sedlar och mynt som Riksbanken hittar på monetär bas och bankerna hittar på sina egna skulder på dessa som de lögnaktigt "lånar ut till kundkonton. Staten garanterar sedan genom insättningsgarantin att staten betalar bankens skulder i fall det blir bankrusning genom att många t.ex springer till bankomaterna och försöker få ut sina sedlar. 99% av den sk "penningmängden" består nu av bankernas skulder till kontoinnehavarna på sedlar och mynt - bara 1% av "penningmängden" består av sedlar och mynt.

Väst har genom sin kontroll över det finansiella systemet lurat och tvingat andra länder att använda väst krediter som betalmedel. Väst har på så sätt kunnat suga ut andra länder finansiellt och avindustrialiserats då väst kunnat leva på finansiella fiktioner.

Övriga världen har producerat varorna och väst har kunnat köpa dessa för finansiell luft. I.o.m att väst knappt har någon industri kvar skapar väst mindre med koldioxid. detta samtidigt som t.ex världens verkstad Kina, genom sin industri skapar massa koldioxid (en punkt som västs suddar ut i beräkningen av koldioxidutsläpp är västs bidrag genom att varorna måste fraktas från t.ex Kina till väst - räknar man med transporter är västs koldioxidutsläpp mycket större).

Så om nu väst inte har något annat att erbjuda världen än finansiella luftslott vore det då inte praktiskt för väst att få luft, dvs koldioxid, som monetär bas istället för t.ex guld? De länder som producerar något, typ Kina, kommer straffas och västs finansiella imperium räddas genom att väst kan fortsätta kontrollera det. Mao är klimathysterin till för att skapa ett kredit/skuld-system med luft som monetär bas?

Tillägg:
Detta kan kanske ses som överkurs och jag kanske utvecklar det mer i ett annat blogginlägg så att även den som är mindre insatt kan förstå. 

Jag anser inte att guld ska vara bas för det monetära systemet. Jag anser att Keynes Bancor ska ligga som grund för en internationell valuta som bara kan användas av länders centralbanker men inte kan användas i de enskilda länderna -  i de enskilda länderna ska bara landets valuta utgiven av landets centralbank få vara allmänt betalmedel. Problemet med dagens "penningsystem" är inte de centralbankspengar i form av sedlar och mynt (fiat) som centralbankerna skapar - problemet är att bankerna hittar på sina egna skulder/krediter - sedan spelar det ingen roll om bankerna hittar på sina egna skulder på guld eller fiat. Bankerna ska nationaliseras samt slängas ut från betalsystemet och troligen måste det till skuldavskrivningar för att frigöra samhället från det skuldslaveri som bankerna försatt allt med som gjort väst alltmer feodalt med ökande klyftor mellan de finansiella feodalherrarna och resten av befolkningen.

Resten av världen har tröttnat på att bli finansiellt utsugna och försöker frigöra sig från väst genom att bygga vägar som kringgår västs banksystem. Jag tror detta är grunden för de allt högre bankandet på krigstrummorna från västs "elit" och den media och de politiker som denna elit äger  - de börjar bli alltmer desperata.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Få fattar vad BRICS världsvaluta går ut på

ÖB Micael Bydén ska bara hålla käften!

Faktagranskaren professor Andreas Önnerfors tål inte fakta