En penningreform är inte möjlig om man mesar med i bankernas lögner

 



Diskuterar med Positiva Pengar om deras penningreformförslag på Facebook. Jag förordar att alla stödkryckor som håller zombiebankerna uppe (såsom "bail out", insättningsgarantier, kvantitativa lättnader etc) rycks undan och man låter bankerna rasa så de kan förstaligas. Positiva Pengar har ett reformförslag som gradvis ska leda till att bankernas privilegier tas ifrån dem. Här är mitt svar till PP:


För att få folk med sig måste man få dem att förstå hur parasitärt systemet är. I ert hybridsystem måste ni använda samma språkbruk som bankerna använder för att upprätthålla pyramidspelet under övergångstiden (att t.ex kalla det ett parasitärt pyramidspel blir svårt under övergångstiden då ni under denna tid måste stryka bankernas lögner medhårs för att pyramidspelet inte ska falla). PP tvingas in i ett språkbruk som medvetet är skapat för att förvilla folk. Jag tror, tvärtemot PP, att detta inte kommer leda till att politiker och folk förstår fördelarna med e-kronor - tvärtom kommer de troligen fortsätta vara lika bortkollrade. Bankernas försvar bygger, som sagt, på att skapa maximal förvirring genom att helt enkelt ljuga om begrepp och definitioner och få folk att känna sig dumma. Folk är inte dummare än Olof Palme som enligt Feldt accepterade kreditavregleringarna med orden "Gör som ni vill. Jag begriper ändå ingenting". När bankerna lyckas få en så väldigt intelligent man som Palme att känna sig dum så är det en bedrift i sig (man kan ha olika åsikter om hans politik men att han var intelligent är svårt att motsäga).

Det är m.a.o farligt att stryka bankernas lögner medhårs. Det kan vara så illa att PP:s sammansmältning med bankernas ordval snarare skapar än mer förvirring under den övergångstid som PP:s förslag genomförs.

För mig är penningsystemet väldigt enkelt att förstå om man bara skalar bort alla halvlögner och lögner som PP tvingas acceptera under det gradvisa genomförandet av ert reformförslaget.

För att ta upp några:

* Bankerna påstår att de lånar ut något - vilket de ju inte gör men PP måste hålla med om denna lögn för att pyramidspelet inte ska rasa under genomförandet av PP:s reformförslag

* Bankerna påstår att de är "långivare" när de lögnaktigt påstår sig "låna ut" bankernas egna påhittade skulder till kundkonton. Det är en till lögn som PP måste stryka medhårs för att hålla bankerna på fötterna. I verkligheten är banken per definition alltid låntagare av det som skrivs på kundens konto.

* Av ovan följer att bankerna även ljuger om att vara kreditgivare när de hittar på och "lånar ut" sina egna skulder till kundkonton - banken är per definition alltid kredittagare av det som skrivs på kundens konto. Detta är en till lögn som PP måste stödja under mellantiden till e-kronans fulla implementering.

Skulle kunna fortsätta men ovan borde räcka.

Ska folk bilda opinion mot den parasitära utsugning de utsätts för genom det sk "penningsystemet" (som mer rätt borde kallas bankernas skuldslavs-system) måste vi våga angripa bankernas språk och lögner - annars bidrar vi bara till än mer förvirring - något jag tyvärr tycker PP bidrar till genom att smygande reformförslag. Folk har rätt att bli förbannade och enligt mig borde det vara PP:s skyldighet att se till att kapa bankernas språkmissbruk och lögner jäms med fotknölarna, vilket är svårt att göra om man under en övergångstid måste skydda lögnerna för att systemet inte ska rasa.

Det skapar också splittring inom penningreforms-rörelsen där sådana som jag framstår som rabiata när jag rent sakligt påpekar bankernas lögner (såsom ovan) medans de som mesar med i bankernas språkbruk framstår som resonliga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion