Timbro hyllar kommunistiska Kina




Enligt Timbro är allt åt helvete med kommunistiska Kina., förutom då att landet lyft 800 miljoner ur fattigdom - men det påstås vara kapitalismens förtjänst. Tar man bort Kinas bedrift så har det knappast skett någon radering av fattigdom i världen. I väst är det t.o.m så att klyftorna och fattigdomen ökar - och det beroende på den nyliberalism som Timbro företräder. Fattigare länder blir rikare om de gör som kommunistkapitalistiska Kina medans väst blir allt fattigare av Timbros nyliberalism  

Så kanske finns det något att lära av Kinas kommunistkapitalism? Påminner den inte en del om den keynesianska blandekonomi som Sverige drev men som nyliberalerna slaktade med sin tes att om bara egoisterna får roffa åt sig så maximalt som möjligt så kommer deras stordåd rinna ned till resten av befolkningen? Det blev ju inte så, det blev tvärtom - nyliberalismens egocentrering har sett till att psykopatiska parasiter hamnat på toppen och roffat åt sig alltmer av den gemensamma kakan. Såsom "nobelpristagaren" Angus Deaton uttryckte det:

"That is, the fact this economy isn’t what we’ve been told. In reality, it’s largely a rent-seeking based system, in which a meaningful percentage of the people who earn the most money are not only not adding value to society, they’re in fact parasites feeding off the general public.”

Egenintresset begraver allmänintresset och resultatet blir nyfeodilsm. Det Timbro skapat med sin nyliberalism är ett samhälle där det råder socialism för finansiella parasiter och socialdarwinistisk kapitalism för resten av samhället

I Kina är centralbanken politisk kontrollerad och de tre största bankerna (några av de största i världen) är statligt ägda. Kina har därför kunnat rikta kreditskapandet mot infrastruktur och industriell utveckling. Kallas för "fönsterstyrning".

Sverige körde också med fönsterstyrning fram till kreditavregleringen 1985. Efter avregleringen har bankerna kunnat göra vad de vill och skapat tillgångsbubblor i framför allt bostadssektorn (bankerna har mao skapat boskuldslavar genom sin "utlåning"). Företag och hushåll har fått högre kostnader pga av räntekostnader och amorteringar varvid landets konkurrensförmåga försämrats. Sverige har avindustrialiserats och vi påstås nu leva i det "postindustriella samhället" där man ska bli rik på bostadsspekulation eller kasinospel på börsen (en till tillgångsbubbla som bankerna blåst upp efter kreditavregleringen).

När ovan finansiella pyramidspel skiter sig (bostadsbubblan och börsen spricker) går Riksbanken in och räddar bankerna genom att köpa upp deras dasspapper (framför allt bostadsobligationer). Kallas "bail out" och är, som sagt, socialism för den sk "finansindustrin" (som inget skapar mer än att hitta på skulder från luften).

En ny lag säger att när det skiter sig för bankerna kan även ditt kontoinnehav tas ifrån dig - kallas "bail in" (du har egentligen inga pengar på ditt konto - ditt konto är bankens skuld på pengar till dig så vid en "baiil in" blir banken av med sin skuld när ditt kontoinnehav suddas ut).

"Bail out" och "Bail in" är socialism för finanssektorn. Ett annat exempel är den sk insättningsgarantin där själva ordet i sig är en lögn. Det har inte satts in några pengar på kontona - bankerna har hittat på sina egna skulder från luften  och lögnaktig påstått  att de "lånat ut" dessa till kundkontot. Insättningsgarantin borde därför istället kallas oinsättningsgarantin.

Riksbanken i sin tur är helt "självständig" - men i verkligheten vattenbärare åt bankerna. Det finns t.o.m ett instruktionsförbud i Riksbankslagen som stoppar folkvalda politiker från att ens diskutera penningpolitiska frågor i Riksdagen. Så att kalla det penningpolitik är också en lögn - politiker tillsatta i demokratiska val har ingen rätt att påverka Riksbanken.

Väst har skapat en finansdiktatur där USA kontrollerar finanssystemet genom den sk dollarhegemonin. Runt 85% av all världshandel har skett i dollar som enbart USA kan skapa från luften. Dollarn och västs valutor har på så sätt fått en sk "free ride" genom att deras valutor fått ett högt värde. Det har gjort att väst kunnat avindustrialisera och bli de tomma "postindustriella samhällen" de påstås vara.

Andra länder börjar kringgå västs kontroll av finanssystemet genom att t.ex kringgå dollarkontrollerade Swift med swapavtal (länderna använder sina egna valutor när de betalar varandra istället för dollar). Därav paniken från västs sida och behovet av att bomba andra länder till dollarunderkastelse (något USA konsekvent gjort  med länder som slutat använda dollar - såsom Libyen, Syrien, Irak, Somalia, etc).  Det läskiga är att dagens militära upprustning troligen mest är till för att trycka ned den inhemska befolkningen. Det är nog ganska klart för parasiteliten att de inte kommer rå på Kina, Ryssland (och Iran) i ett eventuellt krig. Kriget i Ukraina har ju bevisat att väst är tämligen militärt inkompetent. För att hålla den inhemska befolkningen på mattan när åtstramningarna blir allt värre krävs Orwells berömda stövel:

-"If You Want a Picture of the Future, Imagine a Boot Stamping on a Human Face – for Ever"

Så, ja, det är helt riktig att kalla det socialism för de finansiella parasiterna och socialdarwinistisk kapitalism för oss andra - dvs vi gör det motsatta till det kineserna gör.

Tillägg:

Kina har också haft en tillgångsbubbla i bostäder som de privata sk skuggbankerna blåst upp. Men iom att centralbanken är politiskt styrd och de största bankerna statliga kan kineserna punktera den bubblan genom att INTE rädda skuggbankerna med bail out. Nedan video är intressant som förklarar detta.


--------------

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion