Tänk om Greta Thunberg har fel




När att ifrågasätta likställs med förnekelse går överstyr hotas både demokrati och forskning. Och det har bevisligen ljugits en hel del, nobelpristagaren Harold Pinter gick så långt som att säga att vi lever bakom en gobeläng av lögner då de styrande inte är intresserade av sanningen utan av makt.


Jag behöver inte nödvändigtvis tro på allt jag skriver nedan men jag tror att det i tider där sanningar döljs är viktigt att se saker från olika perspektiv. Troligen kommer mina alternativ klassas som "konspirationsteorier". Men även användandet av det ordet ska man vara misstänksam mot då det alltför ofta används i kombination med ordet "förnekelse" av makten just för att dölja sanningen.

Det påstås att världen går mot en klimatkris på grund av att jorden värms upp av allt större CO2-utsläpp. Enligt vissa klimatforskare, såsom t.ex Piers Corbyn (fd labourledarens bror) så är detta en lögn.

Jag har inte tillräcklig kunskap för att bedöma vem som har rätt men låt oss anta att de som anser att CO2 inte påverkar klimatet har rätt och spekulera om varför makten skulle vilja ljuga om detta (märk att jag använder ordet "spekulera" istället för "ifrågasätta" - det är givetvis medvetet för att ha en bakdörr då jag faktiskt inte vet vem som har rätt).


Kapitalism påstås skapa överflöd men det är inte alltid sant. Om företagen bildar oligopol eller monopol tjänar företagen på att se till att det råder brist på varor (och tjänster) för då kan företagen ta ut högre pris för varan. Väst oljeindustri är väldigt koncentrerad till ett fåtal företag som ägs och kontrolleras av de fåtal som kallas de 0,01 procenten.

Sedan 1970-talet har jag hört att oljan kommer ta slut inom 10 år eller så. Men oljan har bevisligen inte tagit slut. OPEC har fram till nyligen varit västkontrollerad och har försökt med just det jag beskrev ovan - skapa brist på olja genom produktionsnedskärningar och på så sätt höja priset.

Ryssarna har länge avfärdat teorin om att gas och olja kommer från döda djur och växter och borrat djupare ned för att hitta olja och gas enligt den sk abiotic-teorin. Ryssland är idag världens största oljeproducent tillsammans med Saudiarabien. Enligt forskare på KTH skulle det inte vara något problem att hitta olja och gas även i Sverige om man bara borrade djupare.
"
Forskare vid KTH har kunnat bevisa att fossiler från djur och växter inte behövs för att råolja och naturgas ska genereras. Resultatet är omtumlande eftersom det dels innebär att det blir mycket enklare att hitta dessa energikällor, dels att de återfinns över hela jordklotet.
"


https://www.kth.se/om/nyheter/centrala-nyheter/lattare-att-hitta-olja-1.43372

Även amerikansk forskning de senaste årtiondet har kommit fram till samma resultat:

"Abiotic sources of methane have been found in more than 20 countries and in several deep ocean regions so far. "

https://phys.org/news/2019-04-rewriting-textbook-fossil-fuels-technologies.html

Så säg att det faktiskt är tvärtom mot vad vi matats med minst sedan 1970-talet - det råder inte brist på olja och gas, tvärtom det finns olja och gas i överflöd. Det skulle innebära att de 0,01 procenten i takt med att nya källor hittas skulle tappa kontroll och makt då de inte längre kan skapa brist på olja för att kontrollera priset .

De 0,01% (de är troligen betydligt färre) måste då hitta ett annat sätt att skapa brist på energi på för att kontrollera världen. Att påstå att förbränningen av olja och gas skapar växthuseffekter skulle då vara ett logiskt sätt att skapa denna brist.

För om allt ska gå på el där inte gas och olja får användas för att skapa elen måste den skapas med andra medel - t.ex genom kärnkraft som kontrolleras av de 0,001%. Makten kan på så sätt behålla sin kontroll och makt.

Genom att fordon ska drivas av elektricitet måste batterier produceras. Batterier som måste innehålla sällsynta jordartsmetaller samt litium. Att skapa brist på sällsynta jordmetaller och litium ligger därför i maktens intressen och skulle i så fall förklara den globala maktkampen om att kontrollera förekomsten av dessa (att de kallas sällsynta jordmetaller är ju ganska talande om motivet är att skapa brist på metallen).

Med ovan förklaringsmodell går det mao att hitta en ekonomisk maktförklaring till varför vi sedan minst 70-talet fått höra att oljan håller på att ta slut och hur det hänger ihop med klimatalarmen.

Återigen, jag kan inte tillräckligt mycket om klimatet för att veta vem jag ska tro på men med tanke på att det ljugs om allt tror jag man även måste ha ögonen öppna för en annan verklighetsbeskrivning än den vi dagligen matas med. 

--------------

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion