Att skatta parasiter är inte stöld

Grundaren av det moderna BNP-måttet, Simon Kuznets, menade att det finansiella systemet överhuvudtaget inte skulle ingå i BNP-måttet då det enligt honom utgjorde en "disservice" för samhället, dvs att det är parasitärt.

Nobelpristagaren Angus Deaton anser att dagens ekonomiska system i huvudsak är byggt på parasitism:

"That is, the fact this economy isn’t what we’ve been told. In reality, it’s largely a rent-seeking based system, in which a meaningful percentage of the people who earn the most money are not only not adding value to society, they’re in fact parasites feeding off the general public.”

Den klassiske liberalen Stuart Mill ansåg att de som fick sina inkomster i sömnen skulle skattas maximalt - det är tankar som idag skulle klassas som extremvänster.

USA hade en marginalskatt på över 90% på 1950-talet. USA var socialistiskt under andra världskriget enligt finansparasiten Warren Buffet då USA hade en krigsekonomi. Den krigsekonomin (socialism enligt Buffet) fasades sedan ut och blev en parasiterande finansekonomi baserad på dollarhegemonin. I denna finansekonomi skattas arbete hårt medans inkomster i sömnen skattas lågt.

I Sverige skedde den definitiva övergången till finansparasitism 1985 i.o.m kreditavregleringen när bankerna släpptes fria och nästintill obegränsat fick hitta på och "låna ut" sina egna skulder till kundkonton. Kreditavregleringen kallas för Novemberrevolutionen - och det var en parasitrevolution. 

Idag råder socialism för finansiella parasiter och socialdarwinistisk kapitalism för resten av samhället. Riksbanken är bankernas motsvarighet till de socialkontor som fattiga måste vända sig till när pengarna inte räcker för att ge barnen mat. Socialkontoret Riksbanken har gett socialbidrag till bankerna genom sk "bail out" och "kvantitativa lättnader". Socialkontoret Riksbanken har därför hamnat back 80 miljarder. Enligt den nya riksbankslagen kan Riksbanken kräva att staten ska fylla igen hålet - Riksbanken kräver därför 80 miljarder för att räta upp sin balansräkning. Det kommer leda till enorma nedskärningar i välfärden - att mata finansparasiterna är viktigare 

Bankerna får även socialbidrag av Riksbanken genom styrräntan. De pengar som bankerna fått genom Riksbankens "bail out"/"kvantitativa lättnader" under pandemin kan bankerna "låna tillbaka" till Riksbanken och få styrränta minus 0,25% på. Riksbanken skulle kunna täppa till det hålet genom att sätta sin inlåningsränta till noll (eller varför inte minus som den var ett tag - då skulle bankerna tvingas betala ränta)

För att beskriva hur sjukt detta är kan man göra en liknande jämförelse med om Per går till socialkontoret och ber om att få pengar för att försörja familjen. Per får säg 10 000 kronor. Men Per behöver inte pengarna just samma dag så han säger till socialsekreteraren att socialkontoret kan hålla pengarna till slutet av månaden men då ska Per ha ränta av socialkontoret. Så sjukt fungerar Riksbankens socialbidrag till bankerna genom styrräntan.

Samtidigt som Riksbanken gett bankerna enorma socialbidrag kan bankerna mjölka sina skuldslavar och få jättevinster.

Väst håller på att tappa greppet om det finansiella systemet och militärkängorna hörs igen men det är inte socialismens steg som hörs, det är fascismen i antågande. Finansparasiterna kommer med alla medel försöka försvara sitt parasitrov. Det behövs en motrevolution till den som skedde 1985. Nationalisera bankerna, ha skuldavskrivningar och skatta alla finansparasiter ned till existensminimum (Göran Persson är en av dem - han som sa sig hata klassamhället blev ju en finansparasitgris som roffat åt sig en halv miljard)

När ska folk bli förbannade?  



--------------

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion