Tidningen ETC möjliggör fascismens framväxt i Sverige

Skrev en kommentar på på ETC:s FB-sida angående en artikel om det fascistiska partiet Afd i Tyskland:
 
Det sjuka är att vänstern genom sin devota hållning till USA-imperialismen driver folk i armarna på dessa fascister. Afd hade bara runt 2% rösterna innan regeringskoalitionen beslöt sig för att Tyskland skulle begå ekonomiskt självmord på husse USA:s befallning.
Nu är Adf uppe i 21% enligt väljarundersökningar. Tyskland håller på att avindustrialiseras och mycket av industrin håller på att flyttas till USA. Och skälet till det är att Afd faktiskt ifrågasätter t.ex sprängningen av Nordstream 2 som skulle säkra tysk energiförsörjning. Afd refererar till världens mest välrenommerade journalist Seymour Hershs uppgifter om att USA var bakom sprängningen för att göra Europa beroende av USA:s LNG-gas - som är upp till 10 gånger dyrare än den ryska gasen, vilket gör att tysk industri inte längre kan konkurrera utan tvingas flytta.

I Sverige är vänstern (förutom då Kommunistiska Partiet) knäpptysta om det logiska i att USA ligger bakom sprängningen av Nordstream (en tystnad som är svårförsvarlig med tanke på att Biden, Nuland, Hillary Clinton etc sagt att Nordstream skulle förstöras till varje pris). Söker man på hur många gånger ETC nämnt Seymour Hershs artiklar kommer bara två träffar upp. Den ena är skriven av Birger Schlaug och den andra av ETC:s chefredaktör, Andreas Gustavsson (som knappast kan kallas världens mest välrenommerade journalist). Googla själva genom att kopiera och klistra nedan:

site:etc.se " seymour hersh"

Birger Schlaugs tar i sin insändare upp frågetecken kring sprängningarna men han är inte journalist på ETC.

Gustavssons ledarartikel försöker nollställa Hershs uppgifter genom att skriva: "Men de sensationella uppgifterna både tillbakavisas och ifrågasätts.". Notera ordvalet att uppgifterna är "sensationella" - hur kan han komma till den slutsatsen när Biden, Nuland etc sagt att Nordstream skulle förstöras till varje pris? Notera även ordvalet: "uppgifterna både tillbakavisas och ifrågasätts" - men av vilka då? Jo, av samma personer om sagt att de ska förstöra Nordstream till varje pris. Att kalla Gustavsson för journalist är ett hån mot yrket.

Och så där håller ETC på - de är knäpptysta om USA:s imperialism men ältar i oändlighet om rysk imperialism. Att USA har över 800 militära baser i världen och Ryssland bara ett fåtal är enligt ETC totalt irrelevant. Blindheten är nästintill total

I Tyskland finns i alla fall lite hopp då det tyska vänsterpartiet faktiskt vågar ta upp Tysklands avindustrialisering och USA:s sprängning av Nordstream. Det finns ett vänsteralternativ i Tyskland till Afd som ifrågasätter det mantrande som media och politiker dränker folks sinnen med. I Sverige finns inget vänsteralternativ (mer än, som sagt, Kommunistiska Partiet som är pluttesmå). I Sverige är Vänsterpartiet lika devota inför USA:s imperialism som ETC är. Snart kommer ett renodlat fascistparti som Afd dyka upp även i Sverige (om inte SD blir än mer rabiata i takt med att övriga partier mer och mer låter som SD lät för en fyra fem år sedan - inte omöjligt att SD blir ett nytt Afd). Om så sker har ETC liksom Vänsterpartiet en skuld i att så sker.


--------------

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion