Västs övervakning genom det sociala kreditsystemet är troligen mycket värre än den i Kina

 


Intressant video om det påstådda centralstyrda sociala kreditsystemet i Kina som påstås förtrycka befolkningen. Det finns inget sådant centralt system enligt Business Insider.  I videon jämförs de kreditsystem som även finns i väst med de som finns i Kina. För i både väst och Kina finns  t.ex bedömningar om folks "kreditvärdighet" för att sätta sig i påhittad skuld till bankerna.  Försäkringsbolags kontroll över t.ex hur dålig bilförare du är ett annat exempel; etc.

En form av kontroll genom kreditsystemet som inte tas upp i videon är hur löntagare i västs kontrolleras.  FED:s fd ordförande Allan Greenspan har uttryckligen sagt att meningen med att skuldsätta allt och alla genom bankerna har varit för att trycka ned löneanspråken för löntagare. Greenspan kallade metoden för "Traumatized Worker Syndrome". Detta kontrollsystem genom påhittade skulder/krediter går ut på att löntagare bara ska vara en löneutbetalning från att hamna på gatan; dvs det är ett kreditsystem som trycker ned löntagarnas löneanspråk genom att göra dem rädda för att våga strejka etc (notera igen att detta var Greenspans uttryckliga uppsåt).

Kreditkontrollen genom "Traumatized Worker Syndrome" styr även vad journalister får och inte får säga. Ta t.ex de journalister som bor på södermalm i Stockholm som köpt sina lägenheter genom att sätta sig i påhittad skuld till banksystemet. Om de skriver en mening som går emot vad ledningen anser vara acceptabelt riskerar de att få sparken och hamna på gatan. Journalister straffas mao genom kreditsystemet i väst om de inte håller sig till vad som är PK (Propaganda-Korridoren) . 

Visst har Kina också en mediakontroll som styr propagandan men den sker inte genom att journalister genom kreditsystemet är för rädda för att hamna på gatan om de öppna käften.  De kinesiska journalisterna vet troligen även de vilken Propaganda Korridor de måste hålla sig inom men att media i Kina skulle syssla med mer propaganda än de sk "fria medierna" i väst är nog inte så självklart som propagandan i väst fått oss att tro. Att det inte finns en öppen debatt om skillnaden mellan Kinas och västs kontrollsystem är ju ett exempel på att västs journalister vet vad de får och inte får uttrycka.

Bertil Torekull fick sparken från SvD för att han tillät journalisterna gå utanför vad makten ansåg vara tillåtet. En journalist satt i extrem skuld genom bankernas kreditsystem vet om att även hen kommer få sparken om hen inte håler sig inom Propaganda-Korridoren (PK).

Torekull skrev i boken "Att dansa med vargar – en bok om relationen mellan slaven och slavägaren" om sin relation till Wallenberg, Bonnier och Jacob Palmstierna.

I en intervju berättade han varför han fick sparken som chefredaktör på SvD:

-”Wallenberg och Bonnier gav mig sparken”

"– Det har med ledarskap att göra. Hur man uppträder när man som person står mycket nära den yttersta makten. Det uppstår en spänning mellan fursten och hans favoritslav som sällan beskrivs eller diskuteras."

"Peter Wallenberg ansåg som ägare av Svenskan att han inte kunde ha en chef som ”inte förstod att lära medarbetarna ur vilkens hand de åt”. Sex månader senare var jag utkastad, just när tidningen nådde sin högsta upplaga någonsin! "

”Wallenberg och Bonnier gav mig sparken”


--------------

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion