Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Jag har diskuterat det svenska Natomedelmskapet på fb. Skrev på Frida Strannes fb-sida. Hon har jagats med blåslampa för att hon skrivit en bok om USA:s utrikespolitik med titeln: "Illusionen om den amerikanska freden" Nedan är en sammanfattning med länkar till källor:

Enligt Congressional Research Service, en amerikansk institution,  genomförde USA mellan 1798 till 1990 runt  218 militära interventioner. Mellan 1991 till 2022 genomförde USA 251 militära interventioner enligt samma rapport. Mao på drygt trettio år genomförde USA fler militära interventioner än under föregående dryga 200 åren.

Enligt Brown University har minst 4,6 miljoner människor dött pga USA:s alla krig efter 2001 fram till nutid och skapat 38 till 60 miljoner flyktingar. Troligen är dessa siffror väldigt i underkant.

The Lancet, en av världens mest ansedda peer-reviewed medicinska tidskrifter, gjorde 2006 en undersökning om hur många som dog som en följd av USA:s invasion (2003) av Irak och kom fram till till att runt 1.5 miljoner Irakier fått sätta livet till. ORB kom i en annan vetenskaplig undersökning fram till ungefär samma siffror. Hur många miljoner irakier har fått sätta till livet efter dessa 3 år fram till nutid pga USA:s olagliga ockupation vet jag inte men det är troligen minst lika många.

Media har, i de fall de skrivit något om Lancets vetenskapliga rapport, kritiserat metodiken. Vilket är hyckleri då samma media inte kritiserat metodiken när Lancet beräknat antalet döda i t.ex Darfur och Bosnien.

Före invasionen 2003 av Irak (som var en krigsförbrytelse byggt på lögner om att Irak hade massförstörelsevapen etc) hade USA sanktioner mot Irak som enligt en FN-undersökning 1996 hade dödat en halv miljon barn. USA:s dåvarande utrikesminister Madeleine Albright ansåg att detta massmord på barn var värt priset.



 

FN hade under denna tid ett "olja mot mat"-program och chefen för detta program, Dennis Halliday, avgick då han inte ville vara delaktig i folkmord. Likaså avgick hans efterträdare, Von Sponeck, med motivering att han inte heller ville vara delaktig i folkmord. Den tredje chefen, Jutta Burghardt, avgick inte men höll med sina företrädare Sponeck och Halliday om att det var fråga om folkmord.

Ovan är bara ett skrap på ytan gällande antalet dödade av USA:s militära krigföring. Räknar man in finansiell krigföring i form av unilaterala sanktioner (som är olagliga) så är dessa en stor orsak till de enligt FN två värsta nuvarande humanitära katastroferna i Jemen och Afghanistan där miljontals hotas svälta ihjäl. Att svensk media håller tyst om detta kan kanske delvis bero på att 20% av svensk vapenexport 2020 gick till den USA/Saudiledda koalitionen i dess krigföring mot Jemen.

För mig är det otroligt att allt ovan totalt suddas ut i den icke-existerande debatten kring medlemskap i Nato. USA styr Nato och Sverige kommer även officiellt bli USA lydhundar iom Natomedlemskapet. Att Europa är USA:s lydhundar har t..o.m European Council on Foreign Relation kommit fram till nyligen i en rapport där de skriver att länderna i Europa har blivit USA:s vasaller (en rapport som media och svenska. politiker givetvis är knäpptysta om)

Att Stranne jagas med blåslampa för att hon vill beskriva verkligheten och historien kring USA:s handlande liknar enligt mig allt mer 1984.


--------------

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?