Banker är nutidens slavhandlare som fjättrat sina skuldslavar med påhittad skuld

Bostadsbubblan håller på att ploppa enligt Svenska Dagbladet. Alltfler kommer hamna i livslång skuld till bankerna och vara fjättrade till det skuldslavskontrakt de skrev skrev på när de "lånade" ingenting av banken. För banken hittar på det sk lånebeloppet vid det likaså påhittade lånetillfället - ingen bank har någonsin lånat ut något till ett kundkonto.

Folk har ändå känt sig fria fastän de varit skuldsatta upp över öronen Detta då de inbringats tron på att bopriserna bara kan gå upp och att det alltid kommer finnas en köpare som är villig att köpa bostaden för än mer i framtiden. Men den sk "bostadsmarknaden" är ett pyramidspel som bankerna byggt upp genom att hitta på mer och mer skulder/krediter. Bankerna har anordnat skuldslavsauktioner där den köpare som är villig att sätta sig i störst påhiytad skuld till banken får skriva på ett skuldslavskontrakt till banken. 

Under romartiden kallades ett skuldslavskontrakt för Nexum. Den som skrev på ett sådant kontrakt kallades Nexus. Företaget som sköter inloggningen till BankID heter Nexus. Givetvis bara en ren tillfällighet, eller?



Enligt ekonomiprofessor Michael Hudson är västvärldens moderna ”demokrati” kommen av att bankirerna ville säkerställa skuldslaveriet. Om en kung var skyldig pengar kunde han få för sig att skita i att betala – och när kungen dog dog ”skulden” med kungen. Genom att flytta skulden till det allmänna kunde bankerna göra skuldslavar av samhället. Den påhittade ”skulden” till bankirerna kunde tas ut på hela befolkningen och den var tidsmässigt obegränsad (bankerna mjölkar alla genom skatten mao – en suverän demokratisk stat behöver inte finansiera sig genom skatten – den kan skapa pengar själv). Därför har vår ”demokrati” blivit ett skuldslaveri-samhälle åt bankerna. Den fattigdom som sprider sig är ett resultat av denna parasitära utsugning. Hudson har skrivit:

““Anyone who gave credit to a prince knew that the repayment of the debt depended only on his debtor’s capacity and will to pay. The case was very different for the cities, which had power as overlords, but were also corporations, associations of individuals held in common bond. According to the generally accepted law each individual burgher was liable for the debts of the city both with his person and his property.”

The financial achievement of parliamentary government was thus to establish debts that were not merely the personal obligations of princes, but were truly public and binding regardless of who occupied the throne. This is why the first two democratic nations, the Netherlands and Britain after its 1688 revolution, developed the most active capital markets and proceeded to become leading military powers. What is ironic is that it was the need for war financing that promoted democracy, forming a symbiotic trinity between war making, credit and parliamentary democracy which has lasted to this day.

 

Att fjättra människor i skuld gör samhället handlingsförlamat då folk inte har råd att t.ex starta företag. Skulderna till bankerna hindrar samhället från att utvecklas - alla resurser går åt till att mata de parasiterande bankerna

Fram till artonhundratalet fanns så kallade gäldstugor. Där häktades människor som inte kunde betala av sina skulder och de var tvungna att sitta fängslade tills de jobbat av skulderna. Bysishäktet på Södermalm i Stockholm var en sådan gäldstuga.


Systemet med bysättningshäkten avskaffades just pga av att skulderna stoppade människor från att få en ny chans att starta om sina liv. För att främja företagande blir ingen enskild person skuldslav och satt i gäldstuga när ett aktiebolag går i konkurs, Däremot är gäldstugesystemet fortfarande kvar för de som startar egen firma - går de i konkurs kommer de vara fjättrade i livslång skuld och troligen aldrig mer kunna starta om sina liv.

Att ingen enskild person blir skuldslav åt en bank när ett aktiebolag går i konkurs kan ses såsom en skuldavskrivning då många av de påhittade skulderna till bankerna aldrig kommer betalas "tillbaka".

Ett annat exempel på en skuldavskrivning som tar hänsyn till att livslånga skulder fjättrar människor drivkraft är det faktum att skatteskulder avskrivs efter fem år. 

Men boskuldslavarna kommer även de sitta i livslångt påhittat skuldslaveri till bankerna och de kommer aldrig kunna ha råd att försöka driva och skapa något eget. Bankerna har gjort folks hem till gäldstugor.

Det enda sätet att frigöra skaparkraften och utvecklingen i samhället är genom att nationalisera bankerna (åtminstone tillfälligt), avskriva alla påhittade skulder samt införa en parasitskatt på alla finansiella parasiter som gjort sig förmögna på detta skuldslavsystem.



--------------

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion