Så här skulle kommunerna helt gratis kunna köpa tillbaka skolor och andra fastigheter som SBB köpt.

SBB kommer sälja av sitt fastighetsbestånd och risken är stor att t.ex rentierparasiter såsom Blackstone köper upp skolor och andra fastigheter som SBB köpt av kommunerna. Dessa rentierparasiter kommer sedan chockhöja hyrorna vilket gör att kommunerna måste skära ned på vård, omsorg, skola etc för att få in pengar för att mata parasiterna (och, som jag brukar tjata om, tyckte t.o.m de klassiska liberalerna att hyresvärdar är parasiter när de får inkomster i sömnen - så nedan är inget "kommunistiskt" förslag).

Kommuner skulle kunna ta sk lån genom att skapa kommunobligationer som de säljer till en storbank, t.ex SEB, Handelsbanken, Swedbank Nordea eller Danske bank. Banken skulle då ta kommunobligationen och lägga den på sin tillgångssida och samtidigt skriva upp sin skuld på bankens skuldsida och på så sätt balansera sin balansräkning (japp, banken skulle "köpa" kommunobligationen genom att hitta på sin egen skuld och "låna ut" denna skuld till kommunen - jag vet att det är svårt att svälja men så idiotiskt fungerar det).

Kommunerna skulle då hamna i än mer påhittad skuld till bankerna och få betala ränta och bli dränerade av rentierparasiterna i vilket fall.

Dessutom är de största institutionella ägarna av storbankerna de samma som äger Blackstone (Vanguard och Blackrock). Så kommunerna skulle bli utsugna av rentierparasiterna även då.



Så frågan är hur kommunerna skulle kunna kringgå rentierparasiterna när de köper tillbaka fastigheterna. Svaret heter SBAB, den statliga banken. Här är stegen som gör att kommuner kan köpa tillbaka alla fastigheter gratis:

1) Se till att SBAB får betaltjänster kopplade till sina tjänster (den tidigare vd:n fick sparken för att han försökte)

2) Se till att samtliga kommuners konton flyttar till SBAB.

3) Kommunerna skapar 300-åriga kommunobligationer som de säljer till SBAB  

4) SBAB köper dessa kommunobligationer genom att SBAB hittar på sina egna skulder och fyller kommunens konto med dessa skulder samt kräver noll i ränta

5) Kommunen köper tillbaka fastigheterna och är de enda tillåtna köparna. Priset ska vara det faktiska värdet på fastigheterna och inte det pyramidspelsvärde som rentierparasiterna pressat upp det till.

Enligt Baselreglerna har stats och kommunobligationer noll riskvikt. Det betyder att SBAB kan hitta på obegränsat av sina egna skulder och köpa kommun och statsobligationer för.

Ovan skulle bli helt gratis för kommunerna. Samtidigt skulle storbankerna bli utsatta för en digital bankrusning när alla kommunala konton flyttar till SBAB. Låt då bankerna falla och nationalisera dessa rentierparasiter och låt aktieägarna, såsom Blackrock och Vanguard etc ta smällen.

--------------

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion