Fackföreningarna måste sluta mata finansparasiterna med reallönesänkningar

Hur länge ska vi acceptera dessa korrupta fackföreningspampar som ser som uppgift att försämra sina medlemmars löner och villkor för att främja den egna karriären inom sossehierarkin? Borde inte det sista lönesänkaravtalet vara droppen som får bägaren att rinna över?

I Tyskland, Grekland, Frankrike, Storbritannien osv tar facken strid mot finanskapitalets krav på högre aktieutdelningar på löntagarnas bekostnad. I Sverige ser fackföreningspamparna det som sin främsta uppgift att tillse att de finansiella parasiterna kan få mer inkomster i sömnen.

De svenska facken har svikit sina medlemmar i årtionden. 1999 skrev finanskapitalisten Robert Weil i en debattartikel i DN:



 "Vi kapitalister tackar löntagarna för allt de avstått"

--------------

"Under de senaste 20 åren, alltså 80- och 90-talen, har Sveriges  tillväxt i genomsnitt varit mindre än 2 procent per år. Det är den  gemensamma kakans ökning.
Börsen har under samma tid vuxit med 16 procent per år, rensat från  inflation, inklusive utdelningar. Det är en tio gånger större ökning än den totala kakans. Löntagarna, å andra sidan, har i genomsnitt erhållit  ungefär 0,5 procent mer per år, rensat från inflation, alltså ungefär  1/4 av tillväxten

Resultatet efter 20 år är att 1 krona på börsen har blivit 20 kronor (åter med inflationen borträknad). En löntagares krona har blivit 1 krona och 20 öre. Börskronan har alltså ökat cirka 100 gånger mer än lönekronan, allt detta före skatt. Men också skatterna har gynnat oss tacksamma kapitalister. 
Löntagarnas andel av det totala skatteuttaget har under denna period ökat från cirka 35 procent till 45 procent.

"

2008 skrev han en liknande artikel.


Hur länge ska vi tillåta att fackpamparna får fortsätta detta förräderi mot sina medlemmar?

Finanskapitalister bidrar inte till Sveriges reella tillväxt. 99% av all handel på börsen handlar om spekulation i gamla aktier  Tvärtom har finansparasiterna avindustrialiserat Sverige och byggt finansiella luftslott i tillgångar (såsom börsen och bostadsbubblan). Finansparasiternas krav på att alltid få största delen av BNP har långsamt dödat den reella ekonomin. För egentligen borde finansparasiternas verksamhet dras av från uträkningen av BNP - precis såsom grundaren av det moderna BNP-måttet, Simon Kuznets, ansåg

Genom att pumpa inkomster från den reella ekonomin genom lönesänkningar till de finansiella parasiterna har Sverige begått ett långsamt ekonomiskt självmord. Uppumpandet av fastighetsbubblan har t.ex lett till att en allt större del av löntagares löner går till att betala hyra till banker eller hyresvärdar. Företag har också fått högre kostnader pga av uppblåsning av fastighetspriserna med krediter som bankerna hittat på från luften och företagen har fått allt svårare att konkurrera med länder som håller sina finansiella parasiter i schack. Resultatet har blivit det "postindustriella samhälle" vi påstås leva i.

För att dessa finansiella fiktioner inte ska ploppa måste löntagarna avstå mer och mer av sina löneanspråk så att pyramidspelen kan växa. Och det sk "arbetarpartiet" socialdemokraterna med sina fackpampar ser det som sin uppgift att i första hand mata finansparasiterna på den reella ekonomins bekostnad. Istället för att lägga skulden för realekonomins död på finansparasiterna lägger de skulden på löntagarna som måste acceptera minskade reallöner så att finansparasiterna kan matas.

Förr eller senare kommer alla de finansiella pyramidspel som Sveriges ekonomi mestadels består av falla. Det kommer inte gå att hålla upp börsen och bostadsbubblan i all evighet. Bostadsbubblan kommer med all sannolikhet ploppa med de senaste reallönesänkningarna. Bankerna kan inte längre pumpa upp bostadsbubblan med än mer påhittade krediter då Sverige nu har en av världens mest skuldsatta befolkningar som inte kan bära mer skuld. Det enda sättet som denna parodi kan fortsätta är genom att börsbubblan kan pumpas upp lite till så att utländskt kapital lockas till den svenska börsen så att värdet på kronan på så sätt kan hållas uppe. Och, som sagt, det sker på löntagarnas bekostnad.

Det framtida valet står mellan att fortsatta göda finansparasitismen med än fler reallönesänkningar eller att helt enkelt döda den finansiella parasiten samt ha skuldavskrivningar. Som ekonomiprofessor Steve Keen säger i videon nedan måste vi avliva finansparasitismen för att den reella ekonomin återigen ska få en chans att blomma.

Skäl till skuldavskrivningar:

* Bankerna lånar inget ut. Banken hittade på kontobeloppet till ditt konto vid det likaså påhittade lånetillfället

* Skatteskulder avskrivs efter 5 år. Påhittade skulder till banker ska inte ha längre livslängd

*  Bankernas skulder tynger ned den verkliga ekonomin. Vid  skuldavskrivningar kommer folk och företag få lägre kostnader och Sveriges konkurrenskraft ökar.

*   Skuldavskrivningar sänker inflationstakten. Detta då företag får lägre  kostnaden vid skuldavskrivningar och kan då sänka priserna på varor och  tjänster. Löntagare får också mer i plånboken efter skuldavskrivningar varvid de inte behöver kräva mer i lön – dvs lönespiralen bryts.

*  De som är kristna eller judar kan hänvisa till bibeln som förordar ett Jubileumsår var vart femtionde år när alla skulder ska avskrivas.

* Såsom ekonomiprofessor Michael Hudson påtalat hade alla antika civilisationer i Mellanöstern regelbundna skuldavskrivningar.

*  Bankernas bedrägeri hålls idag uppe av staten genom Riksbankens likviditetsstöd. Det finns inget skäl till att staten ska hålla  parasiter under armarna så att de kan suga ut samhället. Låt bankerna falla och nationalisera de som är systemviktiga.

 
 
 
 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion