Väst marscherar mot en feodal finansdiktatur

 


Väst har levt på att finansiellt suga ut resten av världen - dvs ren parasitism. Kolonialismen avskaffades aldrig, den böt bara skepnad. Väst har avindustrialiserats. Resten av världen har fått nog av västs utsugeri och frigör sig från västs finansiella system. I takt med att möjligheten att suga ut sina kolonier kommer den finansiella eliten rikta sina tentakler inåt och alltmer av skendemokratin skalas bort. De sociala skyddsnäten kommer raseras i allt snabbare takt - höjda pensionsåldrar etc är bara början.

Europa kommer bli nyfeodalt precis såsom USA redan är. Enligt USA:s fd president Carter är USA inte längre en demokrati, USA har enligt honom blivit en oligarki, dvs ett feodalt samhälle där de nya kungarna är de 0,1% som äger allt. Tältläger kommer växa i Europa på samma sätt som de numer är standard i USA.

Utan ekonomisk demokrati finns ingen demokrati - bara skendemokrati. Skenet bedrar så länge bröd och skådespel kan lura folk till att tro på skimret. När brödet tar slut, när folk hamnar på gatan för att det parasitära banksystemet tagit deras bostäder, när gobelängen av lögner faller fungerar inte längre skådespel för att dölja förfallet in i det nyfeodala samhället.

Det sägs ofta att Kina är en diktatur men jag tror inte väst längre kan påstå att västs interna "demokrati" är så mycket bättre. Västs externa demokrati har aldrig funnits - den har, som sagt, byggt på kolonialt utsugeri av resten av världen. Att hålla uppe skenet av att västs interna demokrati är så mycket större än den i Kina blir allt svårare.

Statens roll i en demokrati är att rensa bort finansiell parasitism, oligopol, monopol och annan ekonomisk utsugning. I väst har staten gjort tvärtom - staten har stöttat oligopol, monopol och storfinansen då dessa varit de huvudsakliga instrumenten för att kunna suga ut resten av världen.

Kina är en blandekonomi. Centralbanken i Kina är politisk kontrollerad samt de största bankerna är statligt ägda. Om företag blir för mäktiga så kan politikerna sätta dem på plats (såsom t.ex när Alibaba sattes på plats). Visst, det är en enpartistat men politikerna har i alla fall makt att trycka ned parasitismen om den blir för uppkäftig.

Sverige hade också en gång en blandekonomi. Politiker hade makt över Riksbanken och kunde i alla fall till viss del styra bankerna och storföretagen. Idag är politiken underordnad framför allt det parasitära finansiella systemet som gjort hela landet till en skuldslavskoloni. Då de finansiella parasiterna (såsom Wallenberg) även äger storföretagen är även dessa underkastade de nya feodalherrarna. Politiker har blivit marionetter vars enda "ideologi" är karriärsklättrande som uppnås genom att slicka röv på finansparasiterna och på så sätt garanteras en hög position inom ett storföretag eller banksystemet efter att de avslutat sina politiska uppdrag.

Sossarnas fd partiledare sa för ett par år sedan att demokratin håller på att avvecklas. Japp, och det sker i allt snabbare takt iom att västs avindustrialiserade ekonomier förlorar sin koloniala finansiella utsugningsförmåga. Som sagt, när brödet tar slut fungerar inte skådespelet längre för att slå dunster i naiva befolkningar. Det enda som återstår för den nyfeodala makten i väst är att militarisera och trycka ned de inhemska befolkningarna.

Väst behöver en revolution, skuldavskrivningar och omfördelning av de 0,1% parasitrov - annars kommer Orwells profetia slå in (om vi nu inte redan är där):

"If You Want a Picture of the Future, Imagine a Boot Stamping on a Human Face – for Ever"

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion