För tacksamma invandrare bär "skuld" för att inga demonstrationer och strejker sker




I en artikel i DN frågar sig Roland Paulsen varför det inte finns någon opposition mot den attack mot arbetarklassen som skett de sista årtionden där reallönerna försämrats, klyftorna ökat, pensionsåldern höjs etc. Han påpekar att i Frankrike,Tyskland etc strejkar och demonstrera miljontals mot den nyliberala "enda vägens"-politik.

Jag tror att det till stor del beror på att Sverige importerat en ny underklass som är för tacksamma för att de undkommit krig och elände som väst, och då framför allt USA, skapat och fått en fristad i Sverige. Denna underklass bestående av invandrare utför det mesta av det faktiska arbetet i landet och skulle de strejka skulle samhället helt falla ihop.

Svenskar är inte lika representerade i denna underklass. Många har fått administrativa medelklassjobb. Om de skulle strejka skulle troligen inget som helst hända i samhället.

Roland Paulsen frågade LAS-förrädaren Tobias Baudin, citat:

"Varför sätter inte LO med sina 1,4 miljoner medlemmar in stridsåtgärder för att råda bot på Sveriges galopperande ojämlikhet? undrade jag. Med en generalstrejk skulle man tydligt visa vilka som bär samhället."

LAS-förrädaren Baudin svarade att det aldrig kommer hända. Ett svar som återigen visar att Baudin aldrig såsom ordförande för Kommunal företrädde sina medlemmar - han företräder sitt egenintresse och blev ju månaderna efter sitt LAS-förräderi belönad med att bli socialdemokraternas partisekreterare.

Dagens facktopp är ett särintresse som slickar röv på det socialdemokratiska partiet, som i sin tur är ett nyliberalt parti som genomfört många av de försämringar som skett för vanliga arbetare (när Margaret Thatcher tillfrågades vad som var hennes största bedrift svarade hon Tony Blair och nya Labour - hade hon levt i Sverige hade hon kunnat säga det samma om sossarna)

Så klasskamp kommer inte komma från sossarna eller fackföreningstoppen eller ens vänsterpartiet som är nästintill lika följsamma till nyliberalismen som sossarna. Men inte heller från underklassen då de mestadels består av invandrare som är alltför tacksamma för att ha kommit hit samt har språkbarriärer etc som hindrar dem från att gå ihop och kräva att deras arbete värderas på ett rättvist sätt.

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------  

 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion