Varför bankernas avgifter och ränta ska ses som en skatt som till slut leder till feodal fascism

BNP är är värdet av alla varor och tjänster som ett land skapar. Skatt kan definieras som en avgift som tas på varor och tjänster som samhället producerar, Om man utgår från grundaren det moderna BNP-måttet, Simon Kuznetz, ska varken det finansiella systemet eller militären räknas in i BNP då dessa enligt honom var en "disservice" för samhället. Enligt Kuznets tar mao det finansiella systemet och militären resurser från den reella ekonomin som kunde användas på ett vettigare sätt.

När det finansiella systemet tar avgifter och ränta genom att skuldsätta företag, stat, kommuner och allmänhet tas pengar ut från den reella ekonomin och pumpas upp till kapitalägarna. Klyftorna ökar i takt med att det finansiella systemet lägger ut sina skuldtentakler i samhället. Kapitalägarna pumpar sedan in sitt parasitrov på börsen eller fastighetsspekulation i hopp om att de ska växa. Och visst växer tillgångsvärdena men detta enbart genom att bankerna pumpar ut allt mer påhittade skulder/krediter som de skuldsätter allt med.

Iom den ökade skuldsättningen ökar kostnaderna för företag, stat, kommuner och allmänhet. För att klara sina förpliktelser mot sina medborgare måste staten och kommunerna höja skatterna för de som arbetar men sänker skatten på kapital  - för att de med kapital inte ska sticka ifrån landet tas arvsskatten, förmögenhetsskatten och gåvoskatten bort samtidigt som kapitalskatten och fastighetsskatten sänks. Till slut är det bara nästintill arbete som skattas.

Företagen i ett land där finansparasitismen härskar får högre och högre kostnader iom den ökade skuldsättningen och kan inte längre konkurrera med länder som håller sina finansiella parasiter i schakt (t.ex Kina där de största bankerna är statliga och centralbanken är politiskt styrd). Landet avindustrialiseras och lever på kredit där värdena på börs och fastigheter och andra tillgångar pumpas upp till allt mer verklighetsfrånvända siffror av krediter som bankerna skapar genom påhittad skuldsättning.

Den reella ekonomin hamnar i en dödsspiral när det finansiella systemet suger åt sig alltmer samt  pumpar upp all rikedom till finansparasiterna på toppen. Till slut finns bara servicejobb kvar som tjänar den översta toppen av samhället - t.ex gigjobb etc.

Samhället blir allt mer likt det medeltida feodala samhället där de toppen kan suga ut sig frukterna av flertalets arbete utan att de själva bidrar med något till samhället. "Nobel"pristagaren Angus Deaton uttryckte det så här:

"That is, the fact this economy isn’t what we’ve been told. In reality, it’s largely a rent-seeking based system, in which a meaningful percentage of the people who earn the most money are not only not adding value to society, they’re in fact parasites feeding off the general public.”

I takt med att staten och kommunerna sugs ut alltmer måste de skära ned på sina utgifter och, som sagt, höja skatterna för att kunna mata de finansiella parasiterna. Företag och folk börjar därför gnälla på skatten som stat och kommuner tar. De ser inte ser att det är det finansiella dränaget som dränerar statens och kommunernas ekonomi. Wallenbergs ordspråk "Att verka men inte synas" är ett måste för att denna finansiella parasitism ska kunna verka.

När landet avindustrialiseras minskar möjligheten att föra en politik i enlighet med Keynes multiplikator-modell. Keynes förordade att i lågkonjunkturer skulle staten ta in skatt som den sedan spenderade på att bygga infrastruktur, bostäder, sjukhus etc. Svenska företag som tillverkade kylskåp, spisar, möbler, TV-apparater etc fick då ordrar som gjorde att de kunde överleva lågkonjunkturen. Staten tog sedan tillbaka en del av de vinster som företagen fått genom skatten. De pengar som staten fick in kunde staten sedan återinvestera till allmännyttiga ändamål varvid företag fick än mer ordrar, osv.  Den här rundgången mellan att staten tar skatt som den spenderar som kommer tillbaka til staten genom skatten som staten sedan återigen spenderar till allmännyttiga saker kallas för Keynes multiplikator.

Iom kreditavreglering 1985 samt den därpå följande kapitulationen för finanskapitalet övergavs dock Keynes multiplikator-modell. Sedan dess har ekonomin "stimulerats" genom att bankerna skuldsatt samhället alltmer (Riksbanken kallar detta för att bankerna "kreditförsörjer" samhället)  

Keynes multiplikator såg mao till att den inhemska industrin överlevde - dvs det motsatsen till dagens  finansiella parasitsystemet som dödar den reella ekonomin i landet.

Idag har vi knappt någon tillverkningsindustri kvar i Sverige. Finansparasiterna har mao gjort det nästintill omöjligt att dra igång Keynes multiplikator igen. Spenderar staten mer pengar kommer dessa försvinna utomlands till de länder som faktiskt fortfarande tillverkar saker  - t.ex till Kina. Svenska staten kan ju inte gärna skatta Kina för att få tillbaka pengarna för att återinvestera dessa så att rundgången i multiplikatorn kan dras igång.

Nästintill den enda industri som återstår är vapenindustrin. Det enda sättet som nu återstår för väst för att skapa en Keynesiansk multiplikatoreffekt är genom militär upprustning och krig, dvs sk militär keynesianismVästs fascism har dolts genom att den inte främst sugit ut den inhemska befolkningen utan istället lagt sina finansiella parasittentakler i u-länder samtidigt som väst inåt målat upp sig som demokratins hörnpelare genom medias propaganda och statens "utbildning". När resten av världen nu kopplar loss sig från västs utsugningsmekanismer så måste parasiterna vända sina tentakler inåt och börja suga ut sin egen befolkning. Sammansmältningen av staten, finansen, militären och media blir allt tydligare i takt med att möjligheten att suga ut u-länder minskar . Propagandan måste bli alltmer kompakt för att dölja den ökande inhemska utsugningen när västs imperialism självdör. Åsikter måste förbjudas och spionerilagar skapas samtidigt som militärens stöveltramp hörs allt högre. Behovet av att skapa en yttre fiende i form av en Goldstein ökar för att hålla ihop befolkningen när ekonomin faller sönder.

USA är hörnpelaren i denna finansiella diktatur iom att dollarn är världens reservvaluta. USA har inte behövt tillverka något själv - de har bara behövt trycka dollar för USA:s företag och finans ska kunna köpa upp andra länders tillgångar. Det brukas sägas att USA aldrig vinner några krig men faktum är att USA inte behöver vinna krig - om USA bombar ett land till stenåldern kommer landets valuta bli värdelös och ersättas av dollar varvid USA:s maktelit kan köpa alla tillgångar i landet gratis.

Men, som sagt, allt håller på att ändras och en multipolär utvecklas där länder i allt större grad kapar av väst parasittentakler. Väst måste då börja kannibalisera på den egna befolkningen och vissa länder offras för att rädda det som räddas kan av dollarhegemonin. Och det är EU:s som offras nu. Enligt Natos första generalsekreterare, Lord Hastings, har Nato tre mål som han beskrev med orden "Russians out, Americans in, Germans down’. Iom sprängningen av Nordstream2 och sanktionerna mot Ryssland har USA uppnått alla tre målen då EU:s ekonomiska självmord nu är fullbordat. Tyskland var EU:s draglok med dess industrier. Tyska industrier flyttar nu till bl.a USA då energikostnaderna blivit så höga i EU. Vad kommer då finnas kvar av ekonomin i EU? Jo, en massa finansiella pyramidspel i form av börser, bostads"marknader" och andra spekulationer i tillgångsvärden. För att dessa bubblor inte också ska spricka måste politikerna i EU krypa för finansparasiterna så att de inte sticker med "sitt" kapital. Därav alla dessa devota rövslickare till politiker som dessutom kan säkra ett högbetalt jobb inom den finansiella parasitsektorn efter fullbordat rövslickeri i Riksdagen.

Och, nä, Sverige kommer inte klara sig fastän Sverige är ett exporterande land. Nästan all export går till EU. "Hoppet" för Sverige skulle möjligtvis vara just militär keynesianism då Sverige har en väldigt stor krigsindustri. Magdalena Anderssons var ju närmast lyrisk över möjligheterna till att öka svensk vapenexport. Dvs Sverige går alltmer åt att bli en feodal fascistisk diktatur.

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion