Skrev på Riksbankens FB-sida om att skuldavskrivningar måste till för att sänka inflationen istället för räntehöjningar

 
Skrev på Riksbankens FB-sida angående TV-programmet "Ekonomibyrån":

Det här är bara tragikomiskt! Varför får bara representanter för den finansiella sektorn berätta hur ekonomin ska styras?  Varför finns inga från den reella ekonomin med i sådana här program? Varför finns inte företrädare för löntagare, småföretagare etc med som utför det faktiska arbetet som bidrar till samhället välmående?

För det är ju faktiskt så att grundaren av det moderna BNP-måttet, Simon Kutznets, inte ens ville att den finansiella sektorn skulle ingå i beräkningen av BNP då han ansåg att de inte bidrog med något i form av varor och tjänster. Tvärtom ansåg han att den finansiella sektorn var en otjänst (disservice på engelska) för samhället. Mao Kutznets tyckte att den finansiella sektorn parasiterade på den reella ekonomin och därför inte skulle räknas med BNP.

Den finansiella sektorn och då i synnerhet bankerna lever på att hitta på skulder (krediter) från luften som de påstår sig "låna ut" till kundkonton som de sedan tar ränta på. Mao bankerna lånar inte ut något alls men kräver ränta - dvs det är fråga om ren parasitism. "Nobelpristagaren" Angus Deaton hade följande att säga om den rentierkapitalism som den finansiella sektorn lever på:


"That is, the fact this economy isn’t what we’ve been told. In reality, it’s largely a rent-seeking based system, in which a meaningful percentage of the people who earn the most money are not only not adding value to society, they’re in fact parasites feeding off the general public.”

Med ovan i åtanke blir det surrealistiskt att representanter för fiktionsekonomin ska diktera vad som orsakar och inte orsakar inflation. Att tro att dessa ränte-utsugningsexperter skulle representera annat än dessa parasitära finansintressen är naivt. Faktum är att den finansiella sektorns uppblåsning av finansiella är det som skapat inflationen.

EU:s utrikeschef Josep Borell beskriver detta verkliga skälet till räntehöjningarna i väst när han sa:

"Everybody has to follow US dollar, because otherwise their currency will be devalued. Everybody is running to increase interest rates, this will bring us to a world recession.”

Finansialiseringen av västs ekonomier har avindustrialiserat västvärlden då finansparasiterna lagt så mycket pålagor på den producerande delen av ekonomin att den inte längre kan konkurrera med länder som hållit sina finansparasiter i schakt (såsom t.ex Kina). Produktion sker ju numer mestadels i Asien och främst i Kina.

Västs BNP består till mycket stor del av finansiell luft som möjliggjort konsumtion av de varor Kina tillverkar.

När FED höjer räntan så växer USA:s finansiella bubbla då kapital dras till dollarn, vilket gör att USA dollarn stärks och USA kan fortsätta parasitera genom att konsumera vad resten av världen tillverkar. Andra länder i väst måste då följa efter och höja räntan för att deras valutor inte ska tappa i värde för att importen inte ska bli dyrare (dvs räntan måste höjas för att västländerna ska kunna fortsätta konsumera, dvs finansiellt parasitera på andra vad länder producerar).

Räntehöjningarna håller på att leda till ett finansiellt krig mellan Europa och USA om vem som kan skapa den mest attraktiva fiktiva finansiella bubblan som kan locka till sig kapital. Att höja räntan är den minst attraktiva valet för väst för att locka till sig kapital och på så sätt upprätthålla ett konstlat högt värde på ländernas valutor i förhållande till vad länderna producerar. Förstavalet är att locka valuta till landet genom att blåsa upp fiktiva värden i tillgångar och då främst i börs och fastigheter. Dessa pyramidspel är uppumpade med fiktiv luft i form av påhittade krediter som västs banksystem hittat på. Såsom alla pyramidspel måste de växa för att locka till sig än fler spekulanter.

Så Riksbankens räntehöjningar är till för att hålla liv i zombiebankerna och fiktionsekonomin på den reella ekonomins bekostnad. Bankerna skulle ha rasat för länge sedan om inte Riksbanken gett bankerna likviditetsstöd (läs lik-vid-liv-stöd) genom att köpa upp bankernas bostadsobligationer (som lögnaktigt döpts om till "säkerställda obligationer).

Räntehöjningarna kommer höja kostnaderna för företag och hushåll. Mao svensk konkurrenskraft kommer sjunka än mer och det enda som till slut finnas kvar är de ihåliga pyramidspel som den finansiella sektorn blåst upp.

Räntehöjningarna kommer driva på löneanspråken då löntagarna måste få in mer pengar för att betala av på de påhittade skulderna till bankerna.

Riksbankschef Ingves sa i en intervju i Dagens Industri att, citat:

-"Vi kommer ta pengar från folk"

Men han sa aldrig vilka "vi" är, dvs vilka det är som tar pengarna från folk. Nu är ju det ganska uppenbart då bankerna redovisar rekordvinster.

Att ge finanssektorn oinskränkt makt över den reella ekonomin är som att mata mördarsniglarna i trädgården i hopp om att få bättre skörd.

För finanskapitalismen är en form av fiktionsjordbruk som ersatt det medeltida feodala jordbruket. Först gödslar finansparasiterna ekonomin med en jävla massa skulder/krediter. Sedan skapar de krascher och åtstramningar så att företag går i konkurs och folk måste lämna hus och hem då dessa inte kan betala de påhittade skulderna - då är de skördetid för finansparasiterna som kan roffa åt sig all egendom.

Riksbankens uppgift har under lång tid varit att se till att bankerna kan gödsla ekonomin med skulder/krediter. Nu är Riksbankens uppgift att se till att bankerna kan skörda när företag går i konkurs och folk måste lämna hus och hem.

Höja räntan är mao ingen lösning - den dödar bara den reella ekonomin och ser till att finansparasiterna kan skörda. Lösningen är att politikerna tar kontroll över Riksbanken och finansparasiterna genom att nationalisera bankerna samt ha skuldavskrivningar.

Skäl till skuldavskrivningar:

* Bankerna lånar inget ut. Banken hittade på kontobeloppet till ditt konto vid det likaså påhittade lånetillfället

* Skatteskulder avskrivs efter 5 år. Påhittade skulder till banker ska inte ha längre livslängd

* Bankernas skulder tynger ned den verkliga ekonomin. Vid skuldavskrivningar kommer folk och företag få lägre kostnader och Sveriges konkurrenskraft ökar.

* Skuldavskrivningar sänker inflationstakten. Detta då företag får lägre kostnaden vid skuldavskrivningar och kan då sänka priserna på varor och tjänster. Löntagare får också mer i plånboken efter skuldavskrivningar varvid de inte behöver kräva mer i lön – dvs lönespiralen bryts.

* De som är kristna eller judar kan hänvisa till bibeln som förordar ett Jubileumsår vart femtionde år när alla skulder ska avskrivas.

* Såsom ekonomiprofessor Michael Hudson påtalat hade alla antika civilisationer i Mellanöstern regelbundna skuldavskrivningar.

* Bankernas bedrägeri hålls idag uppe av staten genom Riksbankens likviditetsstöd. Det finns inget skäl till att staten ska hålla parasiter under armarna så att de kan suga ut samhället. Låt bankerna falla och nationalisera de som är systemviktiga.

https://www.facebook.com/sverigesriksbank

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion