Räntehöjningarna i väst är ett sätt att försöka upprätthålla västs konsumtionssamhällen genom finansiell parasitism

 


EU:s utrikeschef Josep Borell beskriver dett verkliga skälet till räntehöjningarna i väst. Finansialiseringen av västs ekonomier har avindustrialiserat västvärlden då finansparasiterna lagt så mycket pålagor på den producerande delen av ekonomin att den inte längre kan konkurrera med länder som hållit sina finansparasiter i schakt (såsom t.ex Kina). Produktion sker ju numer mestadels i Asien och främst i Kina.


Västs BNP består till mycket stor del av finansiell luft som möjliggjort konsumtion av de varor Kina tillverkar.

När FED höjer räntan så växer USA:s finansiella bubbla då kapital dras till dollarn, vilket gör att USA dollarn stärks och USA kan fortsätta parasitera genom att konsumera vad resten av världen tillverkar. Andra länder i väst måste då följa efter och höja räntan för att deras valutor inte ska tappa i värde för att importen inte ska bli dyrare (dvs räntan måste höjas för att västländerna ska kunna fortsätta konsumera, dvs finansiellt parasitera på andra vad länder producerar).

Räntehöjningarna håller på att leda till ett finansiellt krig mellan Europa och USA om vem som kan skapa den mest attraktiva fiktiva finansiella bubblan som kan locka till sig kapital. Att höja räntan är den minst attraktiva valet för väst för att locka till sig kapital och på så sätt upprätthålla ett konstlat högt värde på ländernas valutor i förhållande till vad länderna producerar. Förstavalet är att locka valuta till landet genom att blåsa upp fiktiva värden i tillgångar och då främst i börs och fastigheter. Dessa pyramidspel är uppumpade med fiktiv luft i forma av påhittade krediter som västs banksystem hittat på. Såsom alla pyramidspel måste de växa för att locka till sig än fler spekulanter.

Resten av världen börjar se igenom det här spelet och försöker frikoppla sig från västs finansiella system oc alla fiktioner. På sikt kommer inte väst längre kunna upprätthålla sina konsumtionsekonomier genom finansiell parasitism. Väst kommer bli tvungna att börja tillverka saker igen. Den processen har redan börjat - USA:s mördande av Tysklands ekonomi är ett sätt för USA att få tysk industri att flytta till USA. Sprängningen av  Nordstream  och Europas höga energipriser är en del av USA:s strategi för göra länderna i Europa till bananrepubliker. Europa begår ekonomiskt självmord för att vara USA tillaga och Europas proxykrig och sanktioner mot Ryssland påskyndar processen.

Som Putin uttrykte det i ett tal:
"
"Men människor kan inte matas med tryckta dollar och euro. Du kan inte mata dem med dessa papperslappar, och de virtuella uppblåsta värderingarna kan inte värma deras hem. Allt jag säger är viktigt och det jag just sa är inte mindre så. Du kan inte mata någon med papper. Du behöver mat och du kan inte värma någons hem med dessa uppblåsta värderingar. Du behöver energi."








 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion