Införs en finansiell miltärdiktatur i "små steg" i Sverige?

Det här börjar bli obehagligt. Känns som om det skulle kunna bli en smygövergång till en militärdiktatur skyddandes det rådande ekonomiska systemet.

Västs ekonomier baserat på finansfiktioner håller på att rasa ihop. Väst har levt på att suga ut resten av världen med sin kontroll över det finansiella systemet. Man kan tycka vad man vill om Putin men  han hade helt rätt när han sa:

"Men människor kan inte matas med tryckta dollar och euro. Du kan inte mata dem med dessa papperslappar, och de virtuella uppblåsta värderingarna kan inte värma deras hem. Allt jag säger är viktigt och det jag just sa är inte mindre så. Du kan inte mata någon med papper. Du behöver mat och du kan inte värma någons hem med dessa uppblåsta värderingar. Du behöver energi."


EU begår just nu ekonmiskt självmord med alla sanktioner mot Ryssland.

Detta samtidigt som ÖB anser sig ha rätt att ha politiska åsikter om huruvida Sverige ska ha kärnvapen på svensk mark eller ej. Folket får givetvis inte ha några åsikter i form av en folkomröstning. Birger Schlaugh skriver:


Den svenska försvarsmakten välkomnar kärnvapen på svensk mark. Och regeringen jamsar med.

Så var det med det. Nu jävlar går det fort! Rena rama vanvettet.

Det började med värdlandsavtal med Nato, sedan kom medlemsansökning till Nato och nu kom beskedet från Högkvarteret att kärnvapen ska vi inte säga nej till. Utan att frågorna varit uppe i något val.


Hela tiden, för varje steg, har det hetat att det ena steget inte alls leder till det andra. Vilket naturligtvis varit lögn och förbannad dikt - också kallat "strategi enligt de små stegens tillvänjning".

Hela argumentationen som lett fram till detta är aningslös, historielös och sanslös. Förutom totalt hysterisk. ”



Detta samtidigt som yttrandefriheten hotas enligt yttrandeexperten Nils Funcke av ett nytt lagförslag som kommer inskränka på journalisters rätt att rapportera om militära spörsmål om raporteringen misstänks utgöra en fara för landets säkerhet. Vad som ska utgöra hot mot landets säkerhet är enligt Funcke extremt diffust, citat:

”I propositionen om en ny radio- och tv-lag 2019 beklagade regeringen Löfven att det saknades en möjlighet att återkalla ett tillstånd för radio- och tv-sändningar ”vars innehåll utgör en fara för Sveriges säkerhet”.

Enligt det nu framlagda förslaget i kultur­departementets pm, som handlar om just en sådan möjlighet, behöver det inte ha uppstått en faktisk skada, utan återkallelse av tillstånd ska kunna ske om det förelegat ”en viss sannolikhet” för skada och att det är ”rimligt från objektiv synpunkt att förvänta” att det uppstår en risk för Sveriges säkerhet.”


                                         Stoppa försvagningarna av yttrande­friheten

 

Kombinationen av att ÖB anser sig ha rätt att uttrycka åsikter i politiska spörsmål kombinerat med lagförslaget om att journalisters yttrandefrihet ska begränsas gällande militära ärenden grundat på en godtycklig tolkning om ”rikets säkerhet” känns riktigt riktigt obehagligt. Schlaugs ord ovan klingar än mörkare: ”Hela tiden, för varje steg, har det hetat att det ena steget inte alls leder till det andra. Vilket naturligtvis varit lögn och förbannad dikt - också kallat "strategi enligt de små stegens tillvänjning".


Lägg därtill den nya riksbankslagen där politikers instruktionsförbud stärks. Politiker får inte diskutera eller påverka Riksbankens beslut – locket för att tysta en demokratisk diskussion blir nu totalt tillslutet.

I takt med att västs ekonomier brakar kommer demostrationer och ifrågasättande av rådande ordning bli alltmer omfattande. Rasar det finansiella systemet kommer det bli politiskt och ekonomiskt kaos som kan tolkas av makthavare som en säkerhetsrisk mot rikets säkerhet varvid yttrandefriheten och därmed demokratin helt sätts ur spel.

Är vi på väg en finansiell militärdiktatur där bankernas skuldslaveri upprätthålls av den sk ”försvarsmakten”? Schlaugs små steg känns inte så små längre.

Känns som om USA håller på att flytta Monroedoktrinen till EU. USA håller på att tappa sin bakgård i Sydamerika och inrättar den istället i Europa. Det är EU:s tur att sugas ut när inga andra finns kvar att sugas ut. Eller?

Och hur var det gängse sättet att upprätta Monroedoktrinen i Sydamerika? USA föredrog militärdiktaturer - nästa steg i Europa också?

 -------------

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion