Den nya Riksbankslagen är ett dråpslag för demokratin genom att den stärker finansparasitismens makt



Den nya Riksbankslagen framställs såsom den ska stärka insynen och demokratin kring Riksbankens beslut. Sanningen är den motsatta.

Enligt den nya riksbankslagen ska staten skjuta till pengar till Riksbanken när Riksbanken tömmer sitt eget kapital genom att mata bankerna, såsom Riksbanken gör nu. Jag tror inte det är en tillfällighet att Riksbanken kommer gå back med upp till 100 miljarder vid nyår då en nya riksbankslagen träder i kraft. Riksbanken har medvetet sett till att bli utsugen på eget kapital av bankerna genom att lägga sin inlåningsränta på 2,4%. Det finns inget som hindrat Riksbanken från att istället ha satt sin inlåningsränta till noll och på så sätt stoppat bankerna från att dränera Riksbanken. Jag kan inte se det som annat än att Riksbanken medvetet valt att låta bankerna dränera Riksbanken på eget kapital precis lagom till att den nya riksbankslagen träder i kraft.

Ovan visar att Riksbanken kommer ha ett till redskap för att styra ekonomin så att än mer makt ges till den parasitära finanssystemet genom att Riksbanken kan tömma statskassan när den vill. Det visar också att Riksbankens främsta uppgift är att hålla zombiebankerna på fötter genom att låta den ohämmat frossa på den döende reella ekonomin.

Att låta företrädarna för fiktionsekonomin, dvs finansparasiterna, sköta ett lands ekonomi på bekostnad av realekonomin är totalt vansinne och tyvärr kommer den nya riksbankslagen även se till att tystnaden om detta faktum bli än större då det sk instruktionsförbudet för politiker stärks, dvs lagen som säger att politikerna ska hålla käften och inte lägga sig i.

Marx hade rätt i att det går åt helvete för realekonomin när finansparasiterna tar livet av den verkliga ekonomin genom att suga ut den:

Talk about centralisation! The credit system, which has its focus in the so-called national banks and the big money-lenders and usurers surrounding them, constitutes enormous centralisation, and gives this class of parasites the fabulous power, not only to periodically despoil industrial capitalists, but also to interfere in actual production in a most dangerous manner— and this gang knows nothing about production and has nothing to do with it.

 

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion