Är Musk "to big to fail"?

 Owe your banker £1,000 and you are at his mercy; owe him £1 million and the position is reversed.

-John Maynard Keynes

 Intressant om att Elon Musk är för stor för att falla, citat:

"Elon has made himself the first human who is too big to fail"

 Musk påstås vara värdens rikaste man, mycket beroende på ett uppumpat värde på Tesla-aktierna vars värde saknar all förankring i verkligheten. I princip allt han gjort är bedrägerier och Tesla är det största pyramidspelet av dem alla. i verkligheten är Musk skuldsatt upp över öronen.

Hur kan det då komma sig att Musk kan påstås vara "världens rikaste man" . Skälet är att den sk aktiemarknaden är ett pyramidspel där de som är inne i pyramidspelet tror sig vara rika men om många hoppar av pyramidspelet så visar det sig att alla har blivit lurade.

En kompis till mig tog ett "lån" från en bank för att spekulera i aktier (då banker inget lånar ut så bankernas verksamhet i sig ett pyramidspel som används för att pumpa upp andra pyramidspel, såsom börsen eller den sk bostadsmarknaden). Det gick åt helvete och han sitter nu i livslång skuld till banken som han aldrig kommer kunna komma ur. Men så länge var inne i spelet och det gick bra så kände han sig rik fastän han var skuldsatt upp över öronen (är det någon som tycker det liknar den sk bostadsmarknaden så är det ingen tillfällighet - bostadsmarknaden är också ett pyramidspel där folk känner sig rika fastän de är skuldsatta upp över öron)

I fallet med min kompis är problemet hans - inte bankens - precis såsom Keynes beskrev. Min polares uttåg från börsen hotade inte pyramidspelet  då han var en sådan liten spelare. I fallet Musk råder det omvända - om Musk faller så kommer börsen falla och därmed de stora bankerna.

Mycket av Musks "rikedom" ligger, som sagt, i helt verklighetsfrånvända värderingar på Tesla-aktien. Tesla är en väldigt liten tillverkare av bilar men värderas vara lika mycket värd som de tio största biltillverkarna tillsammans. Kolla bilderna nedan - värderingen på Tesla är absurd!


                                                 




 
Allt Musk gjort är bluff och båg men media vågar inget säga och fortsätter pumpa upp honom som ett geni för annars riskerar hela det finansiella pyramidspelet rasa. Här är en bra redogörelse över Musks bedrifter. 



 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

 

 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion