Riksbanken har ljugit i över hundra år

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:

Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Skrev på Riksbankens Facebook-sida:

Ekonomen Knut Wicksell sa redan för över hundra år sedan att bankerna inte lånar ut insatta pengar. Han sa som det var att banker hittar på skulder/krediter från luften som de påstår sig "låna ut". Mao har Riksbanken ljugit i över hundra år. Sedan 1969 ger Riksbanken dessutom ut ett förfalskat nobelpris i ekonomi som ingen som påtalat denna lögn fått - bara de som stryker lögnen medhårs har fått priset.

En av Riksbankens uppgifter är att säkerställa den finansiella stabiliteten - dvs få oss att tro att lögnen är sann. För att lögnen inte ska avslöjas finns ett instruktionsförbud i Riksbankslagen som förbjuder politiker att ifrågasätta och påverka Riksbankens beslut. "Vår" sk "demokrati" bygger mao på att politiker inte får påverka Riksbanken genom att ifrågasätta lögnen eller utmana Riksbankens självständighet som också är inskriven i Riksbankslagen.

Det finns ingen demokrati när den ekonomiska grunden är byggd på lögner som är avsedda att dölja att banker hitta på skulder från luften. Det finns ingen demokrati när lögner upphöjs till sanningar och munkavle sätts på de som vill påtala lögnerna..

Krugman fick det förfalskade nobelpriset av Riksbanken. Krugman försvarade stoiskt lögnen om att bankerna bara är en mellanhand som tar emot insatta pengar som de sedan lånar ut i en diskussion med ekonomiprofessor Steve Keen. Steve Keen kommer aldrig få det förfalskade nobelpriset av Riksbanken - de som talar sanning får, som sagt, aldrig priset.

Bernard Lietaer (bl.a arkitekten bakom eurons föregångare ecun) var en penningreformist som gick på MIT samtidigt som Krugman. När Lietaer ifrågasatte penningsystemet sa Krugman till honom att han aldrig skulle ifrågasätta penningsystemet om han ville ha någon karriär.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion