Riksbanken dödar inflationen genom att ta pengar från befolkningen och ge dem till bankerna

 


Ingves: "Vi kommer ta pengar från folk"

Vilka är "vi" i Ingves uttalande? Det kan ju inte vara Riksbanken själv som tar pengarna från folk för Riksbanken beräknas vara pank till nyår tack vare att bankerna kan suga ut Riksbanken genom styrräntan. De enda Ingves kan avse med "vi" är bankerna. När Riksbanken höjer räntan för att inflationen ska bromsas får bankerna en ursäkt att höja sina räntor och kan på så sätt suga ut sina skuldslavar så att folk får mindre med pengar. När folk får mindre med pengar minskar efterfrågan och därmed priserna samtidigt som bankerna "tar" (för att använda Ingves ord) pengarna.
 
Det är intressant att Ingves inte särskiljer på bankerna och Riksbanken när han säger att "Vi kommer ta pengar från folk". När chefen för en statlig myndighet anser sig vara ett "vi" med privata banker så är det ett bevis på hur totalt korrupt penningsystemet är uppbyggt. När en statlig myndighetsperson pratar om "vi" ska hen avse det gemensamma samhället han är anställd att tjäna, Det är ett ganska avslöjande uttalande av Ingves som visar vem han egentligen tjänar.

Så inflationsbekämpningen som Ingves anammar går ut på att "ta" pengar från folk och ge dem till bankerna - dvs göra folk fattigare och bankerna rikare.

Den här parasitismen måste sluta. Ett mycket mer effektivt sätt att sänka inflationen på vore att nationalisera bankerna samt ha skuldavskrivningar. Företag skulle då få mycket mindre utgifter då de skulle slippa betala på påhittade lån till bankerna varvid priserna skulle sjunka påtagligt. Svensk konkurrenskraft skulle öka samt lönekraven inte behöva bli så stora då folk också skulle bli av med sina påhittade skulder till banken. Staten skulle kunna använda skatten för att rätta till de snedfördelningar som oundvikligen skuldavskrivningar medför.  Men ovan kommer aldrig ske då vi har en Riksbank såväl som politiker som tjänar och är ett "vi" med bankerna.

 -------------

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?