Stefan Ingves berättade i sitt sommartal hur han blev en ekonomisk hitman

 I sitt sommarprogram på radion berättade Ingves hur han blev en ekonomisk hitman åt IMF. John Perkins var också en ekonomisk hitman och berättar vad IMF och Världsbanken egentliga syfte är. Han fick moraliska betänkligheter och blev en visselblåsare. Ingves däremot skryter i sista delen av videon nedan om sitt arbete som ekonomisk hitman och förskönar organisationens syfte.





 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Kommentarer

  1. Hahaha, hur många procent av befolkningen fattar vad han pratar om. Fy fan vad lite folk vet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är tragiskt!

      Intressant föreläsning av ekonomiprofessor Mark Blyth som svenska politiker borde lyssna innan de röstar fram en ny riksbankslag som ändrar grundlagen.

      Västs fiktionsekonomier byggd på finansiell luft håller på och rasa. Enligt Bank of Englands fd chef Mervyn King är penningsystemet det sämst tänkbara.

      Vad gör politikerna för att göra penningsystemet bättre? De röstar fram en ny riksbankslag som ger Riksbanken nästintill oinskränkt makt. Dvs politikerna försöker lösa problemet genom att ge mer makt åt Riksbanken som skapat problemen. Om politikerna inte vore så totalt inkompetenta skulle de göra tvärtom - ta ifrån riksbanksteknokraterna makten och demokratisera det finansiella systemet - ja t.o.m nationalisera det parasitära banksystemet.

      Finansialiseringen av ekonomin var en gåva för politikerna. Nu behöver de inte ta något ansvar alls. Politikerna har infantiliserats och sysslar numer mest med att skylla på varandra och leka identitetspolitik samtidigt som ekonomin går åt helvete - ekonomin är ju inte deras ansvar! Den ska Riksbanken sköta! Politikerna låtsas vara osams i sandlådan men det är bara fasadverksamhet - bakom kulisserna är de det klägg Håkan Juholt beskrev som håller varandra om ryggen.

      Keynes ville avliva de finansiella ockrarna - vi har politiker som istället gött finansparasiterna och gjort dem till feodalherrar som får sina inkomster i sömnen (liberalen Stuart Mill skulle vända sig i sin grav om han kunde se eländet). Och på toppen sitter IMF:s fd hitman och dikterar såsom riksbankschef.

      https://www.youtube.com/watch?v=HcugCDf6s4U

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion