Macron säger att EU:s tid av överflöd är över, Buffet säger att endast socialism fungerar vid ekonomiska kriser - hur blir det?


Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 
 

Enligt Macron kommer det ekonomiska kriget som EU för mot Ryssland som svar Rysslands invasion av Ukraina medföra att det blir slut på EU:s tid av överflöd.

Warren Buffet uttryckte överraskande (se video nedan) för en tid sedan att vid krig fungerar inte marknadsekonomin - ett land i krig måste övergå till socialism då det inte längre finns ett överflöd. Staten måste vid krig fördela de knapphändiga resurserna och fördela dem så att inte samhället brakar ihop. Marknadsreligionen fungerar mao bara i tider av överflöd enligt Buffet.

Det är ju egentligen väldigt självklart. När en brunn som förser en by i öknen med vatten sinar måste byborna komma överens om att ransonera det lilla vatten som finns kvar - det går inte att ett fåtal kan roffa åt sig allt återstående vatten med hänvisning till att den heliga guden marknaden ger dem rätt till att fylla egot till bredden.

Så hur kommer det gå när EU:s ekonomiska överflöd upphör? Någon form av socialism kommer krävas annars kommer det bli upplopp )något Macron också varnade för). Vad ska förstatligas så att resurserna kan fördelas så att alla i alla fall kan kan sig fram? 

Det är frågan. Det man kan vara säker på är att "våra" politiker aldrig kommer socialisera bankerna - deras rätt att parasitera genom påhittad skuldsättning är något politikerna aldrig vågar röra. Ändå vore det det första naturliga valet. Parasiter bidrar inget till samhället - tvärtom, de suger ut den reella ekonomin. Det finansiella systemet skulle enligt det moderna BNP-måttes grundare Simon Kuznets inte ens räknas in i BNP då det enligt honom utgjorde en "disservice" för samhället. 

Bankerna borde vara det första som staten nationaliserar. De påhittade skulderna till bankerna skulle kunna avskrivas varvid folk och företags ekonomier skulle nli mycket bättre. Landets kokurrenskraft skulle stärkas när företagen inte längre tyngs av påhittade skulder till bankerna och den reella ekonomin skulle kunna få större livsrum.

De stora elföretagen bör också nationaliseras så att den sinade elen kan fördelas på ett sätt som gynnar hela samhället. Osv

Små och medelstora företag ska givetvis inte nationaliseras.

Vi har spännande tider framför oss nu när det ekonomiska överflödet sinar och landet måste gå över till alltmer socialism! Vi måste se till att "våra" politiker väljer rätt. De får inte längre vara marionetter ått Wallenberg. 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion