Bankernas parasitism är drivande i den lönespiral som ökar inflationen

 Finansminister Damberg skriver i DN:

""Inflationen kommer att vara ett stresstest även för arbetsmarknadens parter. Om dagens prisökningar skapar en pris- och lönespiral, kommer inflationen att bita sig fast. Regeringen tror på parternas förmåga att ta ansvar för lönebildningen."

Damberg förenklar kampen mot inflationen till att bara innefatta arbetsgivare och löntagare. Liksom alla politiker blundar han för bankernas parasitism och skatternas del i ökade lönekrav.

Högern och vänsterns tjafsande om skatterna är vad vi inbillas tro är vad politik ska gå ut på. Uppdelningen är i mycket en låtsastvist för att dölja bankernas parasitism.. Om staten genom Riksbanken skapade skuldfria pengar (digitala eller fysiska kontanter) för att finansiera offentliga utgifter skulle vi knappt behöva ha någon skatt. Skatt skulle bara behövas tas ut i omfördelningssyfte och politikerna kunde tjafsa om det beroende på politisk färg.

Skatterna för folk och företag i allmänhet skulle, som sagt,  kunna minskas rejält. Om folk och företag dessutom fick skuldavskrivningar genom att bankerna nationaliseras skulle folk få än mer pengar utan löneökningar samt företagens konkurrenskraft skulle öka. Bankernas parasitering har gjort att Sverige har avindustrialiserats - det enda som finns kvar är alla tillgångsbubblor såsom börsen och bostadsmarknaden som bankerna pumpat upp med sina påhittade krediter/skulder som snart ploppar.

Bankerna dödar mao den reella ekonomin när de tillåts hitta på obegränsat med skulder som tynger företag och försämrar deras konkurrenskraft (och inte blir det bättre av alla jävla onödiga avgifter bankerna tar). Kontanter (i fysisk eller digital form) gör motsatsen - de dödar skulder, dvs ökar företags konkurrenskraft. Vi måste få ett penning och betalsystem som ser till att maximalt med skulder dödas - inte såsom nu - ha ett system där bankerna tillåts hitta på och belasta den reella ekonomin med maximalt med påhittade skulder så att företag till slut tappar all konkurrenskraft mot omvärlden.

Löntagarna och arbetsgivarna ska enligt Damberg ta ansvar så att inte lönerna drar iväg i vad han kallar en "lönespiral". Uppkomsten av inflation påstå mao vara ett resultat av kampen  mellan företag och arbetare. Bankernas del i lönespiralen låtsas inte alls existera. Om man tar i bankerna i lönespiralen blir det så här:

1) Inflationen ökar ------> 2) varvid bankerna höjer räntan på sina påhittade lån ----------> 3) varvid företag och löntagare får högre kostnader när de ska betala räntan på sina påhittade skulder till banken ---------> 4) varvid löntagare kräver högre löner -------> 5) varvid företagen måste ta ut högre priser -----> 6) varvid inflationen ökar ------> 7) varvid bankerna tar ut högre räntor -----> 8 ) varvid det börjar om vid 1) igen.

Så för att sammanfatta:

Genom att införa skuldavskrivningar skulle lönespiralen kunna brytas och lönerna kanske t.o.m kunna sänkas då löntagare skulle slippa betala av på påhittade skulder till bankerna samt betala betydligt mindre i skatt. Svenska företag skulle också få ned sina kostnader iom skuldavskrivningar samt slippa betala mindre i skatt och deras konkurrenskraft öka . Löntagare och arbetsgivare har mao en gemensam fiende - bankerna. Höger och vänster kan samlas i att avrätta bankernas parasitism innan de tjafsar vidare om vad som är höger eller vänster.

Men ovan förutsätter att politikerna erkänner bankernas parasiterande roll i lönespiralen - det lär de inte göra. Damberg lär liksom så många andra politiker gå från en politisk karriär till ett välavlönat jobb inom banksektion. Så det kommer råda största möjliga tystnad i denna cirkus - Wallenbergs ordspråk: "att verka men inte synas" är ju en parasits måtto - för om värden upptäcker blodigeln så avlägsnar värden den med en gång.

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion