Är Natoutvidningen västs sista strid för att behålla sin parasitära finansiella hegemoni?

 Den som kontrollerar världens reservvaluta kan kontrollera resten av världen genom det internationella betalsystemet. Det system som väst använder för att suga ut resten av världen med. Idag är dollarn världens reservvaluta.

Alla digitala dollar kan bara finnas på FED:s datorer i New York och FED kan i realtid se precis varenda transaktion som går igenom dessa datorer  ( 2012 stoppade t.ex FED en transaktion där en dansk företagare betalade i dollar för en låda Kubanska cigarrer – så extrem kontroll på alla transaktioner i digitala dollar har de) . 85% av alla valutatransaktioner sker i dollar och de flesta är penningtvätt eller spekulation (endast 0,6% av alla valutatransaktioner har med verkliga varor och tjänster att göra - 1975, innan datorn och de digitala dollarna, utgjorde handel med varaor och tjänster 80% av alla valutatransaktioner ).

Iom denna enorma koncentration av alla betalströmmar har USA haft möjligheten att stänga av länders banksystemet genom att helt enkelt slänga ut landets banker från betalningsinfrastrukturen (Swift).  Genom att bara USA ensamt kunnat skapa dollar från ingenstans har USA:s företag och finanssystem kunna köpa upp andra länders tillgångar gratis. Sovjets utrikesminister  kallade dollarns härskarställning för "dollarimperialism" när dollarn segrade vid Bretton Wood 1944.

USA har använt kombinationer av militär och finansiell krigföring för att upprätthålla denna dollarhegemoni. Det brukar sägas att USA aldrig vinner några krig men USA behöver inte vinna krig - det räcker med att USA förstör landets valuta så att den ersätts med dollar (vissa länders valuta har blivit så värdelösa att de inte ens längre används - i dessa länder används bara dollar - kallas dollarizationMotsträviga länder som är små, såsom Irak, Libyen, Somalia och Syrien som slutar använda dollar bombar USA till dollarunderkastelse. Större obstinata länder som slutar använda dollar försöker USA svälta till underkastelse genom finansiella sanktioner (t.ex Ryssland, Iran, Kuba och Venezuela).

Andra verktyg USA använts sig av för att säkerställa dollarhegemonin är att se till att regimerna i de bångstyriga länderna avsatts genom statskupper varvid USA tillsatt en korrupt mer västvänlig regim.

Kaos är mao dollarns främsta vän. Ju mer kaos det råder i världen desto mer stärks dollarn då dolllarn brukar sägas vara "safe haven"

Detta är grunden för den sk "frihandeln" - inget land ska få vara självförsörjande eller skydda sin egen ekonomi - västs finansiella system anser sig ha rätt att lägga sina tentakler i alla länders ekonomier så att dessa kan bli finansiellt utsugna.

Europa hr också fått en del av kakan genom Euron och att västs banksystem är hårt kopplat till USA: banksystem (Sverige har t.ex en gigantisk banksektor i förhållande till BNP).

Ett resultat av detta är det sk "postindustriella samhället". USA och Europa har kunnat leva på att finansiellt suga ut resten av världen och inte behövt någon egen industri. Det är dock en illusion att tro att det "postindustriella samhället" i längden är något som kan fungera (det fungerar, som sagt, bara så länge som framför allt U-länder kan sugas ut). Ekonomiprofessor Steve Keen uttryckte det så här:

”I’ve always said, yes, there is a post-industrial society. It’s called “hunting and gathering”

USA och väst håller på att förlora det finansiella kriget. Ryssland, Kina och en drös andra länder sätter upp alternativa betalningsvägar och lösningar som bl.a kringgår swift och därmed dollarn och euron.

Det återstående maktmedlet för väst är då det militära. Men alltfler länder börjar se USA:s militär som en papperstiger )inte minst efter det militära nederlaget i Afghanistan). USA måste se till att alla andra allierade västländer förstärker sina försvar så att USA genom krigföring kan behålla sin dollarimperialism. Sveriges medlemskap ska nog ses ur det perspektivet. För varför annars skulle Sverige se mellan fingrarna på alla krig som USA utför men drabbas av moralisk hysteri när Ryssland krigar i Ukraina?

En av de sista industrierna väst har kvar är den militära. Mao att förstöra världen är en del för att hålla igång det sista av vad väst har kvar av den reella ekonomin. Krig också det sista maktmedlet som väst har kvar för att kunna försvara sin "rätt" att parasitera på resten av världen.

Ovan är givetvis något som media och väst vill att det ska vara tyst om. Magdalena Andersson påstår att frågan om Natomedlemskap är för komplicerad för en folkomröstning. Det är inte en så särdeles komplicerad fråga, orsaken till att makten vill kringgå demokratin är att om man lyfter på locket av hyckleri så är den skitiga sanningen alltför skitig. Sverige ska gå med i Nato för att försvara USA:s upplåsta parasitära system samt skydda exportmarknaden för sina vapenprodukter.  Därför denna selektiva tystnad och uppenbara hyckleri.

T.ex är det en av anledningarna till att kriget i Ukraina bara syns i media medans det är knäpptyst om den enligt FN värsta humanitära katastrofen i världen i Jemen.  Kränga vapen är, som sagt,  viktigt för ett land som avindustrialiserats och där vapenexporten är en stor del av den kvarvarande industrin. Det gäller för Sverige att måna om sina andelar av vapenexportmarknaden.
"Hela 20,4 procent av den totala svenska vapenexporten 2020 levererades till den saudiledda koalitionen som strider i Jemen, en ökning från 9,4 procent 2019."


Med Natomedlemskap slipper Sverige leka neutralt längre och det blir väl dessutom lättare att sälja vapen till Natomedlemmar.
Försvarsindustrin (som mer rätt borde heta krigsindustrin) erkänner det t.o.m:

Citat:

"Företag inom försvarsindustrin hoppas på nya affärsmöjligheter om Sverige går med i Nato."

"– Sverige som ensamt och alliansfritt har ganska lite av den säkerhetspolitiska valutan, men som medlem i Nato får man ganska mycket och det påverkar företag, säger han."

Hur han nu kan säga det då Sverige är en av världens största vapenexportörer per capita. Men tydligen är avsikten att öka Sverige andel än mer.

”Dold valuta” skapar nya affärer för försvarsindustrin i Nato

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion