Finland och Sverige måste in i Nato innan ekonomin kraschar

Jag kan inte se att vi lever i en demokrati längre. Den totala ensidigheten i medias och politikernas rapportering kring händelser i omvärlden  är av en omfattning jag aldrig skådat. Media och politiker förgiftar oss med rysshat samtidigt som det blundas för all historik och sammanhang. Inga jämförelser får göras mellan Rysslands invasion av Ukraina och alla de krig där Nato och/eller USA bombat länder till stenåldern (såsom Irak, Syrien, Libyen, Afghanistan, Somalia etc). 

Inte ens pågående folkmord får dryftas, såsom det som Saudiarabiens och USA:s utför just nu i Jemen som FN klassar såsom världens nuvarande värsta humanitära katastrof.  Ingen massmedial heltäckningsmatta av bilder på svältande barn bland ruiner i Jemen. Inga krav på sanktioner mot Saudiarabien och USA fastän den katastrofen är mångfalt större än den som sker i Ukraina.  I en sällsynt kommentar varandes i 26 sekunder anger SvT:s programchef Charlotta Friborg "närhetsprincipen" som argument för den närmast totala tystnaden. Enligt henne beror tystnaden på att det är svårt att få fram information om Jemen. Men är inte journalisternas uppgift i en demokrati just att kasta ljus på det som hålls dolt? Under Vietnamkriget fanns det fortfarande en pressfrihet i Sverige och fastän inte internet etc fanns kunde information om USA:s krigsförbrytelser rapporteras - så att skylla på "närhetsprincipen" och bristande information kan inte ses såsom annat än rasistiska svepskäl - folket i Jemen är helt enkelt mindre värda än befolkningen i Ukraina i medias ögon.

Ett annat tecken på att att media stryker rasism medhårs är det faktum att media totalt döljer nazistiska Azovförbandens illgärningar i Donbas. Inte ett ord om att dessa nazister bombarderade Donbas i 8 år eller att Ukraina totalt struntat i att följa Minsköverenskommelsen. Inte ens ett ord om att azovnazisterna i dagarna fick tala i Greklands parlament tillsammans med Zelensky - något  som många greker reagerat mycket starkt på. Vad ska Friborg skylla denna tystnad på? Närhetsprincipen? Nä, det kan hon inte - det SvT sysslar med är att styra informationsflödet i syfte att skapa maximalt rysshat - då får det inte framkomma att nazister styr Zelensky. Svensk media sysslar numer enkom med propaganda - inte undersökande journalistisk.

Bär Ryssland skuld till vad som sker i Ukraina? Ja, givetvis. Finns det ursäkter till Rysslands krigshandlingar som kan ses som berättigade? Man kan svara med en motfråga - fanns det något som moraliskt berättigade Nato och USA att bomba t.ex Libyen tillbaka till stenåldern? Om Natoförespråkare nu anser att de fanns legitima skäl till att bomba Libyen (eller för den delen Jugoslavien) till stenåldern så måste de erkänna att Rysslands skäl för anfalla Ukraina var betydligt mer välgrundade. 

Nu vill Finland och Sverige gå med i Nato och det är bråttom - därför ska inga folkomröstningar etc få hållas. Skälet är att EU:s ekonomi håller på att braka ihop iom alla sanktioner som lagts på Ryssland. I Tyskland höjdes matpriserna på en dag med mellan 20-50%  - och det är enligt livsmedelsföretagen bara början. Folk kommer svälta och då kommer det vara svårare att få folk att svälja ett Natomedlemskap. EU.s politiker har skjutit Europas ekonomi i foten iom alla sanktioner mot Ryssland och när folk svälter  kommer inte propagandan fungera längre.

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion