En döende nyliberal ekonomi måste skaffa slavar genom krig och fängelsestraff för att upprätthålla oligarkernas parasitära feodalism

Den ökande ägarkoncentrationen i den nyliberala parasitära ekonomin gör att medelklassen tunnas ut och blir underklass om inte det fylls på med nyskapad underklass. Likt feodalherrarna kunde sitta på slottet och suga ut de som arbetade kan de som äger nästintill allt suga från de som arbetar genom att dessa måste hyra av oligarkerna. Medelklassen tunnas ut i takt med att ägandet  koncentreras alltmer till toppen. 

I ett land där en liten parasitär klick kan suga ut befolkningen genom ökade boendekostnader och av bankerna påhittad utlåning ökar kostnaderna för medelklassen. Kostnadsläget för ett sådant land blir till slut så högt i förhållande till länder som håller sina parasiter i schack att industrin inte klarar konkurrensen - landet avindustrialiseras, vilket i sin tur gör att medelklassen minskar än mer. Ska den krympande medelklassen klara av att betala på påhittade boskulder till de parasiterande bankerna måste lönerna för underklassen tryckas ned på något sätt samtidigt som mängden underklass fylls på..

Hur kan den en sådan ekonomi öka sin konkurrenskraft och underhålla den krympande medelklassen från att ramla ned och bli underklass? Receptet är enkelt: det är bara att skapa en ny underbetald underklass samtidigt som fackföreningar försvagas så att de inte kan kräva högre lön till sina lågbetalda medlemmar - dvs nyliberal politik.

Sossarna såg t.ex till att köpa Kommunals ordförande Tobias Baudin som fick bli partisekreterare som tack för att han avskaffade LAS. Tafsandet på strejkrätten är ett annat försök att trycka ned lönerna för underklassen.

I USA har man delvis löst problemet genom att skapa en enorm fängelsepopulation som kan utnyttjas som slavarbetare. I Sverige är det väl framför allt moderater som förordar mer straff för att anskaffa obetald arbetskraft som kan konkurrera med länder med mindre nyliberala feodala inslag  Andra partier börjar dock i allt större omfattning dra åt samma håll som moderaterna så slavvillkoren i svenska fängelser lär nog så småningom närma sig USA:s - hårdare straff ska trycka ned de på botten än mer, allt med USA som förebild.

Ett annat sätt att skapa lönedumpning och en ny underklass är genom att importera flyktingar. Flyktingar blir en tillgång såsom Anders Borg sa sitt tacktal till en skrattande amerikansk tankesmedja. Han tackade ju i talet för att USA skapar tillgångar till Sverige i form av flyktingar genom USA:s krigande. Flyktingar som flyr från krig är lätta att utnyttja då de är tacksamma för att överhuvudtaget vara vid liv - om de dessutom kan hotas med att tappa uppehållstillståndet om de inte accepterar löneslaveri så bidrar det också till att trycka ned lönerna för underklasseen.

Så är det konstigt att de flesta svenska partier vill gå med i Nato? Det gäller ju att se till att flödet av flyktingar hålls upp så att den importerade mängden underklass som kan utnyttjas kan bli än större - det kommer gynna Sveriges konkurrenskraft.

Mao hyckleriet är närmast gränslöst.

Frågade på Moderaternas facebooksida:

"
Lite förvirrad över Moderaternas tacksamhet till de krig som Nato och USA genomför och undrar om det finns någon minimigräns för hur många miljoner ukrainska flyktingar som Ryssland måste skapa innan moderaterna tackar Putin för kriget? Hur många miljoner flyktingar måste Putin upp till innan Kristersson ger samma tacktal som Anders Borg gav till en skrattande amerikansk tankesmedja där Borg tackade med orden "Ni skapar krig, vi får flyktingarna"? För det måste ju rimligtvis vara så att Putin inte kommit upp i tillräckligt många ukrainska flyktingar för att Moderaterna ska se dem som tillgångar? Anders Borg sa ju i sitt tacktal att flyktingarna är en tillgång för Sverige. Så hur många ukrainska flyktingarna måste till för att de ska ses som tillgångar som Moderaterna kan tacka Putin för?

En till fråga:

Måste Putin mörda lika många miljoner ukrainare som USA:s presidenter mördat t.ex irakier för att slippa bli kallad mördare?

Hyckleri och hycklera - va Moderaterna är bra! (i alla fall på att hyckla om krig och att Natomedlemskap är lika med fred - Ni har inte tänkt på att kanske döpa om er till Orwelliaterna? )
"



 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion