Är det någon som fattar det här med flyktingar?

Jag tror ingen flyr till Sverige självmant för att de älskar 20 minusgrader och inget dagsljus på vintern. Jag tror att de som flyr från sina hemländer gör det av något skäl - oftast är orsaken krig.

Ukrainare flyr för att Ryssland krigar där. Jag har all förståelse för det. Jag har även full förståelse för att media och politiker lägger all skuld på Ryssland för att de tvingas fly. Jag tycker också det är helt rätt att vi ska hjälpa de flyende.

Så att hjälpa människor som flyr från krig är humanitärt rätt. Det är enligt mig alltid rätt. Att skuldbelägga de som krigar är också helt rätt. Men problemet med västs media och våra politiker är att de inte är konsekventa.. Media och politiker skuldbelägger inte USA för alla de flyktingströmmar som USA skapat genom alla sina krig (i t.ex Jugoslavien, Libyen, Irak, Afghanistan, Syrien, Somalia, Jemen etc). Antingen är de totalt tysta om orsaken till varför dessa människor flyr eller så skuldbelägger de regimen i landet (t.ex ledarna i landet kallas ofta för att de är en ny Hitler - Milosevic, Gaddafi, Saddam Hussein, Assad och senast Putin har alla kallats för nya Hitler i västs massmedia).

Mao politikerna och media i väst vittvättar USA:s synder och lägger istället skulden på de flyende (SD är väl det mest hycklande partiet - de erkänner inte ens att flyktingarna har haft skäl till att fly). Media och politiker framställer det såsom att USA inte bara är fri från skuld - USA framställs istället såsom skyddaren av "demokratin" i de länder som USA bombat tillbaka till stenåldern. Hyckleriet har gått så långt att svenska politiker t.o.m tackar USA för alla krig och flyktingströmmar - såsom när moderaten Anders Borg inför en amerikansk tankesmedja tackade USA med orden: "You make war, we get the refugees" .

Tänk er att en partiledare idag skulle ställa sig upp och tacka Putin (den nuvarande Hitler enligt media) för alla flyktingar från Ukraina på samma sätt som Borg tackade USA. Det vore absurt!

Det finns mao en undfallenhet till att kritisera USA:s imperialistiska krigföring. Det ges alltid ursäkter av po0litiker och massmedia för att USA krigar (media och politiker tycker ju att USA skyddar "demokratin" genom att avsätta nyfödda Hitlers i diverse länder - om det så innebär att miljontals dör eller tvingas fly).

Att Ryssland krigar mot Ukraina är dock totalt orättfärdigt enligt media och politiker - Putin är ju enligt media en nyfödd Hitler som väst har en moralisk skyldighet att avsätta i demokratins namn. Några ursäkter får ej ges till Rysslands krig i Ukraina. Så om Putin säger att Ryssland känner sig hotade av Nato/USA samt att Ryssland måste skydda den ryska befolkningen i de självständiga staterna i Donbas som Ukraina bombat i 8 år så avfärdas dessa ursäkter rakt av.

Och det kanske är helt korrekt att avfärda Putins ursäkter (han är ju trots allt den i stunden reinkarnerade Hitler - Hitler tycks ha en ständigt vandrande själ enligt media). Men vad finns det för ursäkter för USA:s skapande av krig och flyktingströmmar mer än svammel om nya Hitlers och försvar av "demokratin"? Jag kan inte se en enda hållbar ursäkt för att USA tillåts fortsätta bomba länder som motsätter sig USA:s imperialism till stenåldern.

Vi lever i en Orwelliansk tidsålder där "shapeshifting" Hitlers ständigt dyker upp såsom Goldstein-hatobjekt. Media är idag motsvarigheten till 1984:s sanningsministerie där historia och sammanhang suddas ut och nya Hitlers/Goldsteins föds och där vissa krig är krig medans andra krig är fred.

Jag kan inte se någon logik alls i politikernas och medias framställan av verkligheten. Tyvärr känns det som om det är just avsikten - att skapa maximal förvirring och rädsla så att folk tyr sig till "experters" förenklade indelningar av vilka som är de nya Hitlers (Goldstein) och vilka som står för den trygga "demokratin".

 



 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion