Kommer medias skapade rysshat vända när bostadsbubblan ploppar pga av inflationen som sanktionerna skapat?




 Västmedia har lagt ut en heltäckningsmatta där inget annat än Ryssland invasion i Ukraina tillåts tränga igenom. Rapporteringen är extremt ensidig och ämnar göra folk rädda för Ryssland. Om man är rädd för någon är inte steget långt till att hata den som skrämmer en. Det är vad media sysslar med just nu - plantera rysshat. Jag har aldrig under mitt liv varit med om en sådan extrem massmedial hjärntvätt där alla nyanser suddas ut. 

Hyckleriet är närmast totalt. Men låt oss svälja allt som västmedia dränker våra sinnen med och anta att Rysslands invasion var helt oprovocerad och omotiverad. Låt oss acceptera att all skuld ligger på Ryssland och inget på Ukraina eller Nato/USA:s inblandning. Låt oss acceptera att all krigföring mot ett suveränt land annat än i självförsvarssyfte är ett krigsbrott och att Ryssland gjorts sig skyldig till detta. Låt oss även acceptera att detta ger legitimitet åt alla sanktioner mot Ryssland. 

Men om ovan gäller Ryssland så borde det även gälla alla andra länder. Men det är här hyckleriet kommer in. Var finns västmedias massmediala heltäckningsmatta kring folkmordet i Jemen som FN säger är den värsta nuvarande katastrofen i världen skapad av Saudiarabien och USA? Var finns floden av bilder på svältande barn bland ruiner i Jemen? Var finns indignationen över USA:s och Saudiarabiens handlande? Var finns kraven på sanktioner mot USA och Saudiarabien? Var finns skuldbeläggandet och demoniseringen av Biden i västmedia? INGENSTANS! Största möjliga tystnad råder.

En närmast rasistisk förklaring som dragits upp när jag tagit upp ovan fakta är att Jemen ligger längre bort från Europa och att media därför inte tar upp folkmordet i Jemen. Som sagt, den rasistiska förklaringsmodellen gör snarare västmedias tystnad än mer hycklande vidrig.

Jag har förståelse för att folk sväljer allt som media dränker dem med dels då folk i allmänhet inte har tid att söka information utanför mediafloden (dessutom har ju EU i sitt "försvar" av demokratin blockerat t.ex Russia Today så att ingen annan information kan tränga igenom den massmediala heltäckningsmattan). Men vad händer med folks medvetande när inflationen som alla sanktioner skapat driver upp inflationen och därmed räntorna? Västs ekonomier består till stor del av finansiell luft som är allt som kvarstår efter att väst avindustrialiserats. Den största bubblan i Sverige är bostadsbubblan som bygger på att alla kan bli rika genom sätta sig i än mer påhittad skuld till banksystemet i tron på att bostadspriserna alltid kommer stiga. En ganska liten räntehöjning kommer ploppa den drömmen och folk kommer se verkligheten. Kommer folk då vakna upp och inse att det var idiotiskt med sanktionerna och rysshatet och att det var än mer idiotiskt att skicka vapen till Ukraina? Kommer folks plånböcker kunna tala till folks förstånd så att de, för sent, vaknar upp från slummern som västmedias heltäckningsmatta försatt dem i? Kommer folk undra var i helvete Sveriges neutralitet tog vägen?

 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------



Kommentarer

  1. Tystnad är ibland den värsta lögnen. Victoria Nuland erkänner nu att USA har 30!!! Biolabb i Ukraina, alla strategiskt placerade utmed gränsen mot Ryssland:
    https://www.paulcraigroberts.org/2022/03/09/us-undersecretary-of-state-admits-us-running-illegal-biowarfare-labs-in-ukraine/

    Givetvis inte ett ord om detta på statliga SVT eller svenska nyheter över huvud taget.

    SvaraRadera
  2. Jag håller fullständigt med skribenten, ingen media rapporterar vad USA håller på med. Man har Cuba under blockad sedan början av 60-talet. När folken i Mellanamerika valde ledare åt vänster som ordnade sjukvård, skolor osv, då försåg USA militären med vapen så att dessa kunde genomföra en kupp och mörda fattiga jordlösa bönder (jag rekommenderar alla att läsa böcker av Noam Chomsky). Allt för att USA ska få naturtillgångar och arbetskraft till ett lågt pris. Det USA vill ha, tar USA med våld. Sedan WWII har USA bombat, invaderat, saboterat och sett till att valda ledare avsätts av militär i 63 länder

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?