Väljer Europa att sjunka tillsammans med USA-imperiet eller kommer Europa ingå i den nya sidenvägen?



Natos uppgift är att upprätthålla USA:s imperialism. Det är därför viktigt för USA att hålla Nato-medlemmarna (vasallstaterna) i strama tyglar så att de inte ekonomiskt frigör sig genom att de ekonomiskt samarbetar med stater som till stor del frigjort sig från USA:s imperialism.

Ett exempel är Tyskland  där USA:s kräver att Nordstream2  inte får sätta igång att leverera  rysk gas. USA kräver att Tyskland istället ska köpa upp  till tio gånger dyrare gas från USA.  

Tyskarna är inte så pigga på detta men vad ska de göra? Tyskland, liksom Japan, är fortfarande ockuperat av USA. USA har 119 militärbaser Tyskland och 120 i Japan enligt ekonomiprofessor Michael Hudson. En majoritet av tyskar vill minska mängden USA-trupper och 66% vill ta bort amerikanska kärnvapen från tyskt territorium.

USA är en maffiastat som sysslar med beskyddarverksamhet där Nato är en  torped. USA måste se till att  underhuggarna i Nato vet sin plats samtidigt som länder som inte lyder imperiet straffas. Motsträviga småländer som vägrar sälja sin olja i dollar bombar  USA tillbaka till stenåldern (t.ex Libyen, Somalia, Syrien, Irak etc).  Länder som är för militärt starka (t.ex Ryssland, Iran eller Kina) hotar  USA med finansiella sanktioner för att de ska knäfalla.

För  att USA:s maffiaverksamheten ska fungera måste länder alltid känna sig  hotade - USA:s Orwellianska ekvation fred=krig är ett måste för att  imperialismen ska kunna fortgå. Det är hot som alla länder på ett eller  annat sätt måste förhålla sig till

USA:s imperialism hotas dock alltmer. Dollarhegemonin utmanas av att allt fler länder kringgår dollarn. USA har genom dollarhegemonin fått andra länder att betala för USA:s krig och militära baser. USA har hittat på dollar och andra länder köpt USA:s statspapper och på så sätt finansierat USA:s militär. När länder slutar köpa USA:s statspapper kan inte USA längre ha kvar sina 800 militära baser runt om i världen.

Kina går snabbt fram med sina digitala centralbankspengar som kommer kringgå dollarn. Länderna i den nya sidenvägen kommer inte använda dollar i framtiden. Ovan bild är intressant då den visar hur isolerat USA och dess vasallstater i Nato är. Allt fler länder sluter sig till Kinas nya sidenväg.

Europa har i detta läge två val: antingen följer de med när USA sjunker eller så utvecklar de samarbetet med Kina, Ryssland och resten av länderna som sluter upp kring den nya sidenvägen. Problemet för Europas draglok Tyskland är dock, som sagt, att det fortfarande är ockuperat och måste krypa för sin herre USA som aldrig kommer tillåta att Tyskland får gå med i den nya sidenvägen.

---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------


 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion