Senkapitalismen=Feodalkapitalism

Intressant video med professor Mark Blyth om hur feodalkapitalismen fungerar. Feodalherren i forna tider roffade åt sig all mark och kunde sitta på slottet och suga ut de livegna bönderna. Finansparasiterna idag gör i princip samma sak - de roffar åt sig alla tillgångar och får inkomster i sömnen genom att suga ut folks arbeten. Inkomster de sedan använder för att köpa upp än mer tillgångar.

Såsom ekonomiprofessor Michael Hudson i nedan video förklarar måste finansparasitismen få värden som den suger ut att tro att parasiten är en del av värden.

Blodiglar har ett bedövningsmedel som den sprutar in när den fäster sig på värddjuret. Blodigelns måtto är "att verka men inte synas" - för får värden syn på blodigeln kommer värden avlägsna den. På samma sätt fungerar dagens parasitära feodalkapitalism där media fungerar som ett mentalt bedövningsmedel. 

Det är representanter för feodalkapitalsterna som får sina röster hörda i media. Aktieägare, bankekonomer, kapitalägare osv är de som dikterar för oss vad som är viktigt och vad som är irrelevant. Vi blir indoktrinerade till att tro att skapandes av fiktiva värden på börsen, bostadsmarknaden, NTF:s, Bitcoin etc är en ekonomis mål och mening - den reella ekonomin är till för att sugas ut. 

På medeltiden använde feodalherren religionen som bedömningsmedel och lyckades inbilla folk att tro att feodalherrens parasitism var av Gud kommen. Dagens media gör samma sak, guden idag heter "marknaden" som använder sin osynliga hand för att parasitera. Ingen på medeltiden fick ifrågasätta Guds hand - ingen idag får ifrågasätta den sk marknadens osynliga hand. 

 
 
 

 
 ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

 

 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion