Är vågen av knarklegaliseringar i väst ett försök att skapa en reell ekonomi efter att alla finansiella bubblor ploppat?

Kreditavregleringarna i Väst var början på ett långsamt självmord. Genom att göda den fiktiva finanssektorn på den reella ekonomins bekostnad har väst förstört sin verkliga ekonomi. Genom att pumpa upp fastighetspriserna och börsen till yttre rymden har väst skapat en kredit, dvs skuldekonomi  som gjort att kostnadsläget blivit högt i jämförelse med länder som hållit den finansiella parasiten i schakt. Väst har avindustrialiserats och är numer bara ett finansiella skal utan egen produktion. Befolkningen i väst inbillas tro att de lever i ett "postindustriellt samhälle" men det enda som finns kvar är finansiella bubblor uppblåsta av krediter/skulder som bankerna hittat på från luften. Vi lever i dessa fiktiva bubblor i tron att de är tillgångar när de i verkligheten bara är fyllda av skulder. Börsen är uppumpad av påhittade skulder/krediter som bankerna hittat på - bostadsmarknaden, Bitcoin etc likaså. Allt är fiktiva bubblor - skuldpyramidspel som inte kan fyllas med mer skuld och därför förr eller senare kommer rasa.

När det inte går att lura folk längre med att man blir rikare genom att skuldsätta sig alltmer måste väst skapa en reell ekonomi bestående av reella varor och tjänster. Fd FN chefen för hantering av narkotika och brottslighet, Antonio Costa, menar att legaliseringsvågen i väst av knark är ett sätt att försöka skapa en postbubbel-ekonomi där väst faktiskt producerar något annat än finansiella fiktioner:

There are big commercial interests over there, almost—and this is mostly in Europe and North America —as if people were saying: Well, we lost all manufacturing to the Orient. What are we left with? We are left with the service industry. What can we do? Well, we can develop drug brands—another way of supporting Western banking and commercial interests.

Former UNODC Head Talks About Drugs in the World Banking System

 
---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

 

   


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?