The great reset = feodalism 2.0


 

Världsledare och miljardärer samlades i Davos under det årliga World Economic Forum (WEF) och diskuterade "The great reset". WEF producerade nedan video där det sägs att 2030 kommer folk inte äga något men ändå vara lyckliga - allt som folk behöver kommer kunna hyras. Hyras av vem kan man ju då fråga sig? Folk kommer få hyra av den lilla lilla klick som äger allt.  Enligt Finacial Post kommer Blackrock och Vanguard  äga nästan allt 2028. Blackrock och Vanguard ägs av en extremt liten klick.

 

De klassiska liberala ekonomerna ville bort från det feodala samhället där feodalherren satt på slottet och sög ut vad folket producerade. Det som förenar dåtidens feodalism med dagens finansiella feodalism är att varken feodalherrarna eller finanssystemet skapar några värden. Det finansiella systemet skulle enligt skaparen av det moderna BNP-måttet, Simon Kuznets,  dras bort från beräkningen av BNP då han ansåg att de utgjorde en "disservice" för samhället. 

Den feodalism som det finansiella systemet smygande byggt upp är av en högre dimension än den medeltida feodalismen. Genom att bankerna hittat på och hyrt ut sina egna skulder (bankerna påstår sig låna ut något men i verkligheten hittar de bara på sina egna skulder som de skriver upp på kundkonton och kallar "lån"). Feodalherren hyrde ut mark till de livegna bönder - marken hade i alla fall en fysisk existens som bönderna fjättrades till - bankerna och det finansiella systemet har skuldförslavat hela världen med helt påhittade skulder och på så sätt anskaffat sig allt ägande.

Det går inte att kalla de som påpekar ovan för "foliehattar" längre - den ekonomiska eliten har ju själva beskrivit
i Davos hur de vill att samhället ska utformas fram till  2030 efter "the great reset".  Folk måste göra revolt mot det nya feodalsystemet. Finanseliten kommer dock inte släppa något av sitt envälde frivilligt. Visst kan folk gå ut på gatorna och demonstrera men det skiter ju finansdiktaturen fullständigt i.  Ska det demonstreras ska det ske där finansdiktaturen är som känsligast. Ett effektivt sätt är att hota klippa av all betalningsinfrastruktur på ett eller annat sätt. T.ex genom att miljoner loggar in och ut ur sina banker samtidigt och överbelastar servrarna. Det skulle nog räcka med att folk sätter sin webbläsare till att automatiskt uppdatera hemsidan till en bank om det är tillräckligt många som gör det. Sedan finns ju alltid möjligheten att klippa ledningar.

 
---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?