Riksbankens roll är att skydda finansdiktaturen!

 Lyssnade på Vice riksbankschef Per Jansson tal samt laddade ned talet i PDF-format för att kolla hur många gånger han sa ordet banker (orden centralbank och Riksbank undantaget) - INTE EN ENDA GÅNG. Inte konstigt folk inte fattar ett skit av vad Riksbanken säger - det är själva avsikten, eller såsom ekonomiprofessor  John Kenneth Galbraith uttryckte det:

The study of money, above all other fields in economics, is the one in which complexity is used to disguise truth or to evade truth, not to reveal it.


Jansson lyckades t.o.m beskriva 90-talskrisen utan att med ett enda ord nämna bankernas och kreditavregleringarnas roll i skeendet! En närmast total historierevisionism!

Det är nästan alltid det som inte sägs som är mest intressant. Tystnaden talar mer än det sagda - en tyst lögn är oftast mer effektiv än en uttalad lögn.

Jansson pratade om att finanspolitiken måste se till att staten tar på sig mer skuld men han förklarade inte till vilka (dvs bankerna). Han sa inget om att Riksbanken enligt Maastrichtfördraget inte får skapa skuldfria pengar som den finansierar statens utgifter med - staten måste "låna" påhitt från bankerna.  Han sa inget om att skälet till att staten måste sätta sig i än mer påhittad skuld till banksystemet är för att stats och kommunobligationer har riskvikten noll - dvs bankernas balansräkningar hamnar på stadigare mark ju mer staten sätts i skuld nu när bankernas bostadsobligationer blir alltmer osäljbara trots Riksbankens stödköp. Han sa inte ett ord om att Sverige är ett av världens mest privatskuldsatta länder och för att pyramidspelet ska växa måste staten nu mjölkas då folk inte mäktar med mer skuld.

I PDF:en  -  "Pengar och penningpolitik i kristider" - skrivs:

 "Riksbanken är ”bankernas bank"


Notera ägarförhållandet - i en demokrati är Riksbanken statens bank - inte bankernas bank. Skaparen av det moderna BNP-måttet Simon Kuznets ansåg att det finansiella systemet inte skulle räknas med i BNP-måttet då det inte bidrog med något nyttigt för samhället. Om Riksbanken använder sin självständighet samt instruktionsförbudet till att vara vattenbärare åt det parasitära finanssystemet, dvs tjäna bankerna och inte staten, har vi inte längre en demokrati - vi har en finansdiktatur som Riksbanken är satt att upprätthålla. Eller såsom JRR Tolkien uttryckte det:
 

 ”The true equation is ”democracy” = government by world financiers.”

---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?