Finns det någon verklig ekonomi kvar i den fiktiva värld bankerna byggt upp med hjälp av lögner?

---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Riskbanken (ej felstavat) har ju som uppgift att hålla liv i alla bubblor fyllda av fiktivt kapital  som bankerna blåser upp.

En ny sådan bubbla är NFT där youtube-klipp, bilder etc säljs som digital konst och marknadsförs som en variant/alternativ till kryptovaluta (kanske kan ses som en avknoppad bubbla från bubblorna skapade av kryptovalutorna Bitcoin, Ethereum etc?)  

NFT bubblan verkar dock vara, om möjligt, än mer absurd. En konstnär har sålt ljudet av ett år av sina pruttar. Kan det bli mer absurt?

Hur kan det gått så här snett där ekonomi totalt lämnat verkligheten bakom sig? Kanske kan vara intressant att diskutera.

Om man börjar ljuga måste man fortsätta ljuga för att täcka upp den föregående lögnen. Lögnerna fjärmar sig alltmer från verkligheten. Finns det en ekonomiskt startlögn som sedan blåst upp de andra lögnerna så att det till slut inte existerar någon ekonomisk koppling till verkligheten?  
Kan startlögnen vara att banker "lånar ut" pengar? För det gör ju inte banker - banker hittar på sina egna skulder och "lånar ut" dessa till kundkonton. Banker sysslar med samma bedrägeri som guldsmeden som hittade på och "lånade ut" skuldsedlar på guld som aldrig han aldrig tagit emot. Guldsmeden var rädd för bankrusningar - bankerna är rädda för bankrusningar - både banker och guldsmeden är/var mao rädda att lögnen uppdagas.

Genom påhittad skuldsättning har bankerna kunnat suga ut den verkliga ekonomin. För bankerna skapar ingenting (mer än skulder - dvs utsugningsredskapet) och kan därför inte sägas tillhöra den verkliga ekonomin.

För att inte folk skulle plocka ut guldet under guldmyntfot hittade bankerna på bubblor, dvs pyramidspel, där kontoinnehavet kunde "växa" om bara kontoinnehavaren inte krävde att banken betalade av på sin skuld på guld. Börsen, bostadsmarknaden (och numer  även NTF-pruttar) blev uppblåsta av bankernas påhittade krediter/skulder. Och ju mer bankerna hittade på desto större blev bubblorna och desto fler gick in i pyramidspelen. Mao grundlögnen där bankerna ljög för att slippa betala sina skulder vid t.ex bankrusningar skapade sidolögner i form av sidopyramidspel för att dölja att alltihop egentligen bara är fiktiva värden.

På 1930-talet sprack bankernas guldlögner och guldmyntfoten övergavs. De fiktiva värdena i börsen etc rasade ihop och hatet mot bankerna var stort (faktiskt sågs bankrånarna Bonnie och Clyde såsom hjältar av många i USA).

Efter det har bankerna hittat på sina egna skulder på centralbankspengar som de "lånat ut" till kundkonton. Genom att täppa till möjligheten att betala med fysiska centralbankspengar (dvs kontanter) har bankerna försökt minimera risken för bankrusningar. Bankerna har gjort spelrummet större för att blåsa upp än större bubblor som nu lämnat verkligheten så långt bakom sig att nästintill ingen verklig ekonomi finns kvar i form av riktiga företag. Allt har blivit ballonger fyllda av fiktivt kapital. Bankerna har pumpat upp bubblor med lögner så till den grad at ekonomin blivit surrealistisk.  
 
Och grundlögnen är att pengar är skuld när ett ärligt penning och betalsystem tvärtom bör gå ut på att betala, dvs döda, skulder. Bankers affärsidé bygger ju på motsatsen: att sätta maximalt många i maximal skuld genom påhittad skuldsättning, dvs föda maximalt med skulder. Det är mao totalt vansinne att lämna över penning och betalsystemet till parasiter som har motsatt intresse till vad ett sunt penningsystem ska syfta till.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?