Vem lånar av vem när banken påstår sig "låna ut" till ett kundkonto?

Ett kundkonto hos en bank kan per definition bara innehålla en notering på det belopp som banken lånat av kontokunden. Men när banken "lånar ut"  påstår banken att det "utlånade" beloppet återfinns på kundens konto. Men hur är det möjligt om det enda som skrivs på kundens konto bara berättar hur mycket banken lånat av kontokunden? Så vem lånar vad av vem?

Kan det bli mer uppenbart att hela banksystemet är uppbyggt på rent bedrägeri? Varken banken eller kunden har "lånat" någonting alls. Vid "utlåning" sätter sig banken i påhittad skuld till kontokunden genom att kunden får mer av bankens påhittade skulder på sitt kundkonto. Kontokunden skriver sedan på den sk "lånehandlingen" där hen förpliktar sig att betala tillbaka det som nu står på hens konto. Men, som sagt, kontot kan ju per definition bara berätta vad banken lånat av kontokunden! Så va fan är det för något som kontokunden ska "betala tillbaka"?

När folk väl fattar hur totalt absurt parasitärt bank och penningsystemet är uppbyggt kommer det bli revolution, precis såsom Henry Ford förutspådde. 

--------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 ----------------------- 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion