Banker lånar aldrig ut pengar!

--------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

 
Folk måste sluta tro att banker lånar ut något när de påstår sig "låna ut" till kundkonton. Banker lånar inte ut någonting alls, minst av allt ut pengar.

Jag har tjatat om det här i hur många år som helst och försökt visa hur bedrägeriet går till. Gör ett till försök till:

Säg att Nisse hittar 100 000 kr i sedlar hos sin döda moster. Nisse går till banken och gör en insättning. Då händer nedan:


 
 
Av ovan framgår klart att Nisses kundkonto ALDRIG kan innehålla pengar - Nisses konto kan bara berätta hur mycket pengar banken lånat av Nisse. Det som står skrivet på Nisses konto är mao ALLTID en penningkredit som Nisse gett banken.

När banken påstår sig "låna ut" till Nisses konto vänder banken ut och in på detta faktum genom att påstå att banken är kreditgivare av det som skrivs på Nisses konto. När banken lögnaktigt påstår sig "låna ut pengar" till Nisses konto händer nedan:


Som synes har banken inte tagit emot några pengar och det är tomt i bankens kassavalv. Vad lägger banken in i kassavalvet istället för pengar? Jo bankerna lägger in den "lånehandling" som Nisse skrev på där banken ljuger om att den har lånat ut pengar till Nisses konto. Banken har i verkligheten hittat på sin egen skuld och "lånat ut" den till Nisses konto, såsom nedan bild visar:



Så sammanfattningsvis lånar banken inte ut ett skit - bankerna hittar på sin egen skuld och påstår sig "låna ut" pengar till kundens konto. Bankerna har mao alla incitament i världen att döda kontanter som betalmedel för om folk springer till bankomaterna (så kallad bankrusning) så har bankerna inga pengar - bara en jävla massa skulder på pengar till kontokunderna.

Bank of England fd chef Mervyn King har, med all rätt, kallat ovan dårskap för det sämsta tänkbara sättet att sköta bank och penningsystemet på. Han har påpekat att om inget görs kommer det oundvikligen bli en finanskrasch där många kommer lida, nedtyngda av det påhittade skuldberg bankerna byggt upp. 
 
Man kan förstå att Riksbankschefen Ingves kallar sig själv schaman när han försöker klä detta bedrägeri med trovärdighet. För var inte även skräddarna i "Kejsarens nya kläder" en sorts schamaner när de lyckades få folk att tro att kejsaren hade kläder på sig. På samma sätt är det Ingves uppgift att dölja bankernas nakenhet och förljugenhet.

I nedan video beskriver ekonomiprofessor Richard Werner  ovan med en balansräkning och jan påpekar mycket riktigt att banken aldrig lånar ut pengar och att banken alltid är kreditTAGARE (inte givare, såsom bankerna lögnaktigt påstår) av det som skrivs på kundens konto:



 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion