SvT talar sanning och gör sedan allt för att gömma den


Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
-------------


 

 I Rapport kl 18:00 den 15 april 2021 fanns ovan inlägg med där den amerikanske ekonomiprofessorn Stephanie Kelton sa att staten inte ska bry sig om underskott som uppkommer som en följd av pandemin. Det var ett mycket intressant reportage som för ovanlighetens skull närmade sig verkligheten. 

I den längre sändningen av Rapport 19:30 kom inte detta inslag med. Inte heller återfinns det på SvT:s ekonomisida. Det är helt uppenbart att SvT har blivit beordrat att begrava inslaget så fort som möjligt. Detta då det på flera sätt ifrågasätter den verklighet och beslutsordning som gäller. 

Stephanie Kelton hävdade att staten inte behöver bry sig om statsunderskottet då, citat:

 "Stater med självständig valuta trycker via sin centralbank nya pengar när de behöver. Staterna lånar av sig själva, så det finns ingen att betala tillbaka till."

Kelton gav Magdalena Andersson skulden och hävdade att det är ekonomiskt självplågeri att inte finansministern låter Riksbanken skapa nya pengar.

Ovan innehåller många saker som ifrågasätter den verklighet som vi påstås leva i. Men det finns även saker som Kelton missar:

a) Riksbanken är helt självständig och politikerna FÅR INTE använda Riksbanken för att skapa nya pengar. Finansministern kan mao inte göra det Kelton föreslår. 

b) Ovan är en odemokratisk ordning som Riksbanken vill stärka genom att bli än mer självständig från politiska beslut. Riksbanken är inte nöjd med den självständighet som förslaget till ny Riksbankslag ger den - Riksbanken vill ha oinskränkt makt över penningpolitiken vilket framgår av deras remissvar, citat:

Unionsrätten kräver att ett EU-lands centralbank ska vara oberoende när den utformar och genomför penningpolitik och därtill hörande uppgifter som en centralbank i det Europeiska centralbankssystemet (ECBS) måste kunna utföra, så kallade ECBS-relaterade uppgifter.

d) Mao har Sverige gett bort sin suveränitet och Riksbanken är en undersåte till ECB. Vad politikerna och demokratin sedan har för åsikter om hur penningpolitiken ska skötas är totalt irrelevant.

e) Enligt Maastricht artikel artikel 104(1) får inte staten skapa skuldfria pengar för att finansiera offentlig verksamhet - staten och kommunerna måste sätta sig i påhittad skuld till banksystemet som på så sätt kan suga ut oss alla genom skatten genom påhittad skuldsättning. Mao är bankernas påhittade skuldsättning av staten och kommunerna inskriven i lagen och en del av den låtsasdemokrati som Riksbanken dikterar - tar det igen - staten FÅR INTE enligt lag skapa valuta för att finansiera sin egen verksamhet.

Så sammantaget finns det alla skäl i världen för makthavarna att begrava detta inlägg på SvT - om det börjar diskuteras riskerar förtroendet raseras för det pyramidspel som Riksbanken är satt att upprätthålla.

En pryl som klart påvisar ekonomers svårigheter med logik är Keltons påstående att det är en skuld om staten sätter sig i skuld till sig själv genom att låna av sig själv. Om jag lånar 1000 kr av mig själv kan jag då vara skyldig mig själv 1000 kr? Nä, det är givetvis bladder att påstå att man kan vara skyldig sig själv pengar. Det Kelton föreslår, om man raderar ologiken, är att staten ska skapa skuldfria pengar. Men, som sagt - det är kört så länge som Riksbanken är totalt självständig och demokratin helt satt ur spel. 

Och Riksbanken vill gå än längre i sin legaliserade laglöshet. De vill införa total sekretess gällande sina penningpolitiska beslut. Ingen ska t.ex få insyn i Riksbankens hånglande med Blackrock. Tyskarna vill däremot att Blackrock ska hackas sönder och inte ska få lägga sig i den tyska centralbankens beslut (Riksbanken har som sagt åsikten att demokrati är när Blackrock får besluta vilka värdepapper och företagsobligationer som ska köpas utan att varken politiker eller media får någon som helst insyn). Nedan Google översätta artikel om det tyska förslaget till att förbjuda Blackrock visar hur totalt korrupt och odemokratiskt vår "kära" Riksbank är. Men givetvis har Riksbanken rätt - en skuggbank står helt utanför alla regelverk för banker ska givetvis diktera för Riksbanken vilka tillgångar som ska köpas helt utan att allmänheten ska få reda på vad som köps (NOT! - folk borde vara vansinniga på korruptionen och hyckleriet!).

 https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=sv&u=https%3A%2F%2Ffinanzwende-recherche.de%2Funsere-themen%2Fhandlungsbedarf-bei-blackrock-und-co%2F


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion