Vilket tyder på störst hjärntvätt? Att glömma kommunismens historiska offer eller att blunda för kapitalismens offer i nutid?

Historisk ensidighet är inte bra för det egna tänkandet - då fastnar man lätt i dogmatisk hjärntvätt - oavsett om man är för eller emot kapitalism eller socialism. 

Visst, kommunismen i Sovjet och Kina har dödat många miljoner människor.  Att försvara kommunismen masslakt genom att påstå att det inte var riktig kommunism ska sågas, med all rätt, utmed fotknölarna. Att blunda för terrorn under kommunismen i Kina och Sovjet vittnar om grav hjärntvätt.

Men det omvända är också sant. Att försvara kapitalismens masslakt genom att påstå att det inte var riktig kapitalism tyder på en lika stor hjärntvätt. Hur många miljarder människor har inte kapitalismen dödat genom alla århundraden? Om man blundar för dessa offer är man då inte lika hjärntvättad som om man blundar för kommunismens offer?

Man kan historiskt gå tillbaka till t.ex Ostindiska kompaniet i Indien som tvingade bönderna att odla opium som smugglades in i Kina. Bönderna fick inte odla mat för att försörja den inhemska befolkningen vilket orsakade många svältkatastrofer, t.ex den i Bengal på 1770-talet där minst 10 miljoner människor dog av svält (hur många som dog i Kina pga av opiummissbruk finns det inga siffror på men det var nog många många miljoner det med). Ostindiska kompaniet var världens genom tiderna största företag.

Det finns otaliga andra exempel men det som glöms är kapitalismens brott i nutid i form av USA:s alla krig samt ekonomisk krigföring genom sanktioner. Sanktionerna på 90-talet mot Irak kostade minst en halv miljon barn livet pga av svält (något som USA:s utrikesminister Madeleine Albright tyckte var värt priset). De två cheferna för FN:s "olja mot mat"-program avgick med hänvisning till att de inte ville delta i folkmord.

Osv, osv......

Hyckleriet orsakat av hjärntvätt genom ensidig historiebeskrivning är mao lika farlig oavsett om man är höger eller vänster. Total ensidighet i seendet av historien möjliggör blundandet för det som sker i nutid. Och där är SD det absolut mest hycklande partiet. Detta då SD mer profilerar sin politik mot flyktingar än andra partier och totalt ignorerar att källan till att flyktingströmmarna uppkommer är USA:s krigande. Iofs "glömmer" alla partier bort detta fakta (den enda politiker som jag vet som erkänt detta fakta är Anders Borg som i ett tacktal till en amerikansk tankesmedja tackade USA för krigandet med orden "USA skapar krig - vi får flyktingarna" ). Att skita i att USA:s krigande skapar flyktingströmmarna är som att gnälla över att det blir översvämning men man låtsas inte veta om att kranen står vidöppen och man gör absolut ingenting för att stänga av den.

Vänstern har en skuld i att den också "glömt bort" USA:s imperialistiska krigande. På 1970-talet skrek vänstern "Ned med USA-imperialismen" om fan allting (kunde vara rätt tjatigt det med). Idag låtsas "vänstern", precis som "högern" (med SD i spetsen) som om USA:s krigande inte existerar. Alla partier är mao hycklare då de direkt eller indirekt lägger skulden på flyktingarna men vägrar se varför de flyr - att totalt blunda för USA:s imperialistiska krigande för att försvara kapitalismen är tecken på extrem hjärntvätt. 

Tyder inte utsuddandet av nutid t.om på en än större hjärntvätt än om man glömmer bort historien?

-----------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
-------------

Kommentarer

  1. Bra att du har en blogg här. Försöker få tag i dig. Kolla på det här inlägget. Många av dina länkar är ju borta men dina svar är kvar. :-)

    https://parnassen.wordpress.com/2018/01/04/den-kommande-kraschen/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?