Vi har en korruptokrati - inte en demokrati! Ett lösningsförslag?

-----------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
-------------

Den representativa demokratin har mer och mer blivit en korruptokrati där politiker mellanlandar i sina karriärer innan de blir köpta av lobbyister. 

Reinfeldt, Anders Borg, Göran person, Åsbrink, Sundström etc etc har bokstavligen gett bort våra pengar till bankerna så att dessa kan skapa förfalskade penningsubstitut i form av alltmer skulder/krediter som tynger ned samhället. Efter politisk karriär blev dessa kleptokrater förklädda till politiker anställda av de banker de tjänat hela tiden.

Facebook, Amazon, Google och andra IT-jättar köper på liknande sätt karriärskåta korruptiker som sitter i Riksdagen som även de får en hög anställning som betalning efter politisk karriär.

Korruptionen kring byggandet av Karolinska sjukhuset är ett annat exempel på att korruptionen även sker på regional nivå.

Den form av "demokrati" vi har idag bygger på att politikerna ska göra personlig karriär - det ideologiska är skyltfönsterverksamhet som de mantrar ur sig. 

Aristoteles ansåg att val av politiker var odemokratiskt och att lottning var demokrati (se video nedan). Lottning har sina fördelar men det kanske bara fungerar i relativt små samhällen. Kanske ett kombinerat system kanske kan bara en lösning på den korruption och lobbyverksamhet som en ren representativ demoktrati skapar?

Kanske kan vara en grund för ett parti? Säg att partiet kallas "LottningsPartiet" och har en medlemsbas på säg 100 000 medlemmar. Alla dessa 100 000 kan bli valda att ingå i  högsta partiets beslutande organ bestående av säg 200 personer. Dessa 200 ska bytas ut väldigt ofta (kanske en gång i månaden?) och bara ha en liten ersättning för sitt arbete. De 200 kan när som helst avsätta partistyrelsen och ersätta den med en ny om de på toppen börjar visa tendenser till kleptokrati och korruption. Genom att de 200 hela tiden byts ut tas även möjligheten bort att göra karriär genom att slicka partistyrelsen i röven. Lobbyverksamheten som storföretagen sysslar med skulle också hämmas då de skulle vara svårt att muta de 200 om de ständigt byts ut. Partiet skulle även verka för direktdemokrati där befolkningen fick rösta i olika sakfrågor.

Oavsett om ovan är realistiskt eller ej så måste den korruptokrati vi har idag avskaffas på något sätt och ersättas med en mer funktionell demokrati.


Kommentarer

  1. Lösningen är den samma som naturfolken har haft i tusentals år, lokala samhällen. Lokala samhällen behöver inga pengar, det behöver bara centralstyrda. Det är ju pengarna som är förslavningsmedlet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?