Hur länge ska vi låta bankerna få sätta staten i påhittad skuld genom att ljuga?

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
--------------

Staten sätter sig nu i enorm påhittad skuld till bankerna för att finansiera krisåtgärderna. Vi skattebetalare kommer sedan få betala av dessa påhittade skulder. Aldrig ifrågasätts det helt absurda i att bankerna kan sätta staten i påhittad skuld.

Det här är mitt svar på en kommentar på facebook:

Tyvärr har du nog fått nästintill allt om bakfoten.

1) Du har fel i att bankerna är långivare - banken är alltid låntagare av det som skrivs på ett kundkonto då kundkontot per definition enbart kan innehålla en notering på vad banken lånat av kontokunden. Banken ljuger mao även om att den är kreditgivare - kontokunden är alltid kreditgivare av det som banken påstår sig "låna ut" till kundkontot. (dvs allt är i princip tvärtemot vad banken säger).

Det är även tvärtom gällande den försäkring du angav att kontokunden köper av banken. Det är banken som köper en försäkring (en promissory note) av kontokunden på krita och banken skriver upp sin skuld på kundens konto. Ekonomiprofessor Richard Werner redogör för detta nedan med en balansräkning.

2) Framför allt kostar det samhället att bankerna tillåts köpa en försäkring på krita och på så sätt skuldsätta allt med ingenting och att vi måste använda bankernas skulder (dvs våra kontoinnehav) som betalmedel.

Ett betal och penningsystem bör rimligtvis gå ut på att pengarna ska användas för att betala, dvs döda, så många skulder som möjligt.

Bankerna bygger sin "affärsverksamhet" på att sätta så många som möjligt i så stor skuld som möjligt, dvs bankerna vill föda så många skulder som möjligt. Bankerna har mao den direkt motsatta målsättningen till vad ett vettigt penning och betalsystem bör gå ut på.

Bankerna ska därför varken ha hand om penning eller betalsystemet. Bankerna ska tas ifrån rätten att skapa skulder från ingenting och kalla dessa skulder för "pengar".

Staten får enligt Maastricht inte skapa skuldfria pengar för att finansiera sig - staten måste "låna" av bankerna som hittar på krediter från luften åt staten.Bankerna behöver enligt Basel 3 inte ha en enda krona för att hitta på obegränsat med krediter till stat och kommuner. Ta och låt det sjunka in - banker behöver noll kronor för för att hitta på obegränsat med krediter som de "lånar ut" till stat och kommun!

Statens budgetunderskott är det mao största bedrägeriet man kan tänka sig! Det är till bankerna vi måste betala skatt - en suverän stat behöver inte ta ut skatt för att finansiera välfärd etc! En suverän stat behöver inte sätta sig i påhittad skuld till banksystemet.



Kommentarer

  1. Bankerna får fortsätta ljuga så länge de har statens välsignelse.🤪

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion