Vi kan inte låta okunniga ekonomer fortsätta beskriva verkligheten när de bevisligen är totalt inkompetenta!




Fan va trött jag blir på alla dessa ekonomer som tvärsäkert berättar hur ekonomin fungerar men inte har den blekaste jävla aning om vad de säger. De måste vara de mest hjärntvättade idioterna som inbillningssystemet kallat universiteten lyckats få fram. Skrev denna kommentar på youtube:

1) Otroligt att denne "expert" tror att bankerna tar emot insättningar och lånar ut dem enligt den sk multiplikatormodellen. Det är en myt som bl.a Bank of England avfärdar i sin rapport om hur pengar skapas (men även Riksbanken, Bundesbank etc etc). Banker hittar på sina egna skulder från luften och "lånar ut" dessa till kundkonton (då ett kundkonto endast kan innehålla bankens skuld till kontokunden och inget annat) -  banken lägger sedan den sk "lånehandlingen" på sin tillgångssida - banker lånar inte ut insättningar. Såsom Bank of England skriver i rapporten: "Banks do not act simply as intermediaries, lending out deposits that savers place with them, and nor do they ‘multiply up’ central bank money to create new loans and deposits."

2) Mao hamnar han helt fel från början och sedan spårar det bara ut. Vad är en kredit? Jo, en skuld - går du till korvgubben och köper en korv på krita för att du inte har några pengar så får du en skuld till korvgubben. Krediter skapas mao pga BRIST på pengar och skuldsätter alltid någon. Det perversa med banker är, som jag skrev ovan, att bankerna "lånar ut" sina egna skulder till kundkontona som de hittar på vid det likaså påhittade "lånetillfället". Bankerna måste bara ha ett litet kapital för att täcka upp om det skulle bli t.ex bankrusning där bankerna måste betala sina skulder till kontoinnehavarna genom bankomaterna.

BANKERNA SKULDSÄTTER OSS MAO MED BANKERNAS EGNA SKULDER SOM VI ANVÄNDER SOM OM DE VORE PENGAR.

3) Ett sunt betalsystem bör gå ut på att betala skulder - dvs minska mängden skulder i samhället. Bankernas "affärsmodell" bygger på att sätta så många som möjligt i så stor skuld som möjligt. D.v.s bankernas har motsatt mål till vad ett sunt betalsystem bör gå ut på och ska därför inte ha hand om betalsystemet. Det perversa är att bankernas skulder (våra kontoinnehav) överhuvudtaget ingår i den sk penningmängden och att bankerna får hitta på sina egna skulder från luften och "låna ut" dessa till kundkonton.

Jag skulle kunna fortsätta men det är, som sagt, otroligt att en sk "expert" är så otroligt okunnig om det mest grundläggande! Vill bara kommentera att det blir lite äckligt när denne representant för parasiterande banker säger att de som jobbar på kommuner inte bidrar med någonting till samhället! Banker kluddar ned siffror på datorn (tar några sekunder) och kan sedan suga ut företag, men även de som jobbar i kommun och stat, utan att behöva göra ett skit! Jag tror denne teoribyggande "expert" som bevisligen inte har en aning om vad han säger borde ta och besöka verkligheten någon gång genom att t.ex jobba på åldringsvården så kanske han får något begrepp om vilka som bidrar till samhället. När han talar om att de som jobbar i kommuner är inkompetenta blir den totala oförmågan till självkritik nästintill lyteskomik!

Aristoteles sa att tjäna pengar på pengar är det fulaste och mest parasiterande och omoraliska sättet att få sin inkomst på - om vi låter parasitföreträdare som denne hjärntvättade ekonom få fortsätta beskriva hur verkligheten fungerar kommer vi fortsätta bli utsugna.

------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
--------------

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?