Trump ger folket pengar, Riksbanken vill "rädda" ekonomin genom än mer skuldsättning till bankerna


Det finns knappt några pengar i det absurda skuldbaserade penningsystem vi tyngs ned av. Vi använder bankernas skulder på pengar som om de vore pengar. Bankerna har tillåtits hitta på sina egna skulder och "lånat ut" dessa till kundkonton så att hela världen nu sitter i skuld till bankerna som i sin tur sitter i lika stor skuld till hela världen - detta då, som sagt, bankerna hittat på och "lånat ut" sina egna skulder. Låter det vansinnigt? Japp, det är totalt vansinne!

Som Bank of Englands fd chef Mervyn King uttryckt är detta det absolut sämsta sättet att sköta bank och penningsystemet på. Det är så totalt sinnessjukt att man tvivlar på sitt eget förstånd och tänker:

- "Det kan fan inte vara så här galet!"

Men det är det!

Man skulle kunna tro att vi har makthavare som vill oss väl och som vill åtgärda vansinnet. Men icke så, Riksbanken och politikerna ser det istället som sin uppgift att utöka vansinnet genom att se till att bankerna kan skuldsätta samhället än mer. Det är som att försöka rädda en drunknade katt genom att strypa den.

Riksbanken försöker framför allt rädda bostadsbubblan genom att köpa upp bostadsobligationerna och samtidigt mata bankerna med pengar. Vad innehåller bostadsbubblan? Jo, den innehåller överskuldsatta boskuldslavar som bankerna suger ut. Ploppar bobubblan så går bankerna åt helvete. Att hålla boskuldslavarna fångna i bankernas skuldbubbla, och helst skuldsätta dem än mer, är prioritet nummer ett för Riksbanken och "våra" politiker.

Fiktiva värden på bostäder och börsen är viktigare för Riksbanken och politikerna än att skydda än den verkliga ekonomin. Den verkliga ekonomin ska istället "räddas" genom att bankerna ska "ge" företag påhittade "lån" (för, återigen; banken lånar egentligen inget ut - för man kan inte "låna ut" sina egna skulder - men likt förbannat är det just det som bankerna gör). Företag som går på knäna pga av att krisen stängt ned allt och därför inte får några intäkter ska överleva genom att sättas i än djupare skuld till banksystemet. Än mer skuld ska rädda ekonomin enligt Riksbanken och "våra" dårar till politiker. Det är som att försöka rädda en heroinist som tagit en överdos genom att pumpa i honom än mer heroin.

För problemet är överskuldsättningen och man kan inte lösa det med än mer skuld. Men "våra" politiker och Riksbanken låtsas som om vansinnet är det enda rationella. Med gravallvarliga miner står de på presskonferenser och presenterar sinnessjuka förslag som om de vore höjden av förstånd. Mervyn King anser, som sagt, att detta system är det sämsta tänkbara - Ingves och politikerna säger tvärtom att det är det bästa tänkbara - det är väl ganska uppenbart nu vilka det är som lider av sinnesförvirring!

I världen finns dock tecken på att ett uppvaknande håller på att ske. Inte för att makthavarna vill ha ett uppvaknande - de vill egentligen fortsätta hjärntvätta allmänheten med illusionen att vansinnet är höjden av vishet. Skälet till eftergivenheten är att världen inte kan bära mer skuld till bankerna - verkligheten har kommit ikapp illusionen. Det måste till skuldavskrivningar och bankerna måste fråntas rätten att skuldsätta allt med intet. Skuldfria pengar måste skapas och ges till folket.

I Frankrike finns en första ansats till skuldavskrivningar. Macron har gett order om att hyror, el och gasräkningar etc inte behöver betalas under krisen. Återigen -Macron gör inte detta av välvilja - han är rädd för att fransmännen kommer göra revolution annars (fan vad jag beundrar fransmännen! De är inga jävla samförståndsmesar som vi svenskar).

I Hongkong har motsvarande 12 000 kronor delats ut till alla medborgare. Trump kommer ge ut skuldfria pengar i USA för att försöka blåsa liv i USA:s skuldsvultna ekonomi.

Men, som sagt, i Sverige försöker politiker och Riksbank dock med alla medel fortsätta hjärntvätta oss till att tro att lösningen är att sätta allt i än djupare påhittad skuld till ett parasitärt banksystem.

Den verkliga lösningen är att nationalisera bankerna, ha skuldavskrivningar samt se till att staten kan skapa skuldfria pengar så att den verkliga ekonomin kan räddas. Att, som politikerna och Riksbanken gör nu, ge bankerna alla livbåtar och dränka resten av samhället i än mer skuld till bankerna är ekonomiskt självmord!

------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
--------------

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?