USA:s dollarhegemoni, dollarns vapen och knarkmyntfot och Swedbank hänger ihop

 Swedbank kan ha möjliggjort brott mot USA:s sanktioner

Tydligen har Swedbank brutit mot USA:s sanktioner genom att hjälpa till att sälja ryska vapen.

Sveriges riksdagspartier vill fortfarande inte mjuka upp lagarna kring knarket (förutom Vänsterpartiet).

Kanske tycks vara som helt skilda frågor men de har en gemensam nämnare i dollarn. Vapen säljs i dollar och USA är världens största vapentillverkare. Knark säljs på den svarta marknaden i dollar. Så USA:s påstådda fredsbevarande är en lögn - det är precis tvärtom - ju mer krig desto mer vapen säljs i dollar, dvs efterfrågan och värdet på dollarn hålls uppe ju fler krig USA kan hålla igång. Samma sak med skitsnacket om USA:s "drogkrig". Ju mer knark som säljs på den svarta marknaden desto mer efterfrågas dollarn - USA vill att användningen av droger ska vara kriminell - om länder legaliserar droger minskar handeln på den svarta marknaden och efterfrågan på dollar minskar (dessutom kan den privatiserade fängelseindustrin i USA få fler fångar som de kan sätta i slavarbete). Så det sk "war on drugs" är egentligen till för att droger ska kunna fortsätta säljas i dollar på den undre marknaden. Det är ingen tillfällighet att USA-ockuperade Afghanistan är världen största opiumproducent.

Man brukar säja att USA har haft en oljemyntfot sedan Kissinger på 1970-talet fick Saudiarabien och andra länder att sälja olja i dollar. Men, som sagt, dollarn står på fler ben än bara oljemyntfoten som dessutom börjar vackla sedan t.ex Ryssland, Iran och Venezuela sluta sälja olja i dollar (det förklarar USA:s aggressiva hållning mot dessa länder).

Vapenmyntfoten är dessutom tvådelad. Utöver att USA vill maximera mängden krig för att sälja så mycket vapen om möjligt i dollar så använder USA sin vapenmakt för att hota länder om dessa slutar använda dollar i sina transaktioner. De små länder (för USA är för fega för att gå på större länder) som slutar använda dollar bombas till stenåldern såsom varnande exempel (t.ex Irak, Syrien, Somalia, Libyen etc - som alla slutade använda dollar)

Därutöver bygger USA:s dollarhegemoni på att de kontrollerar banksystemet och betalningsvägarna. I synnerhet kontrollerar de Swift som är navet som globala betalningar går igenom. Genom at kontrollera betalningsvägarna och banksystemet kan USA genom sanktioner strypa länder som slutar använda dollar (Kuba, Ryssland, Nordkorea och Iran är några exempel). Genom att försöka finansiellt belägra och isolera det bångstyriga landet försöker USA tvinga landet tillbaka till att använda dollar. Men även här börjar stora länder (t,ex Kina, Iran och Ryssland) hitta vägar för att kringgå USA:s kontroll av betalningsinfrastrukturen genom att de betalar varandra med sina egna valutor istället för med dollar.

Så när Swedbank säljer ryska vapen så trampar de på USA:s dollarhegemoni. Sverige är ju ett annex till USA och ska därmed göra vad husse säger. Att USA-ägda Nasdaq äger Stockholmsbörsen samt att Nasdaq sätter den dagliga kronkursen säger ju något om vilken knähund Sverige är till USA. Visst det är inte bra att Swedbank säljer ryska vapen men det är hyckleri att såsom Svt blunda för den större bilden. Sverige är förpliktade att ta parti för USA maffians kamp mot Rysslands maffia - och Svt gör ju sitt.

-------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Kommentarer

  1. Det är ju i detaljerna som man kan ana verkligheten, men eftersom vi inte vet alla detaljerna än, så får vi spekulera, vilket är oerhört stimulierende för hjärnan.
    Nå, bland mina detaljer är att jag anar att Ryssland frikopplat sig ifrån den globala bankmaffian, när det gäller att skapa nya pengar. Varför anar jag det då? Jo, för en nation som frikopplat sig, får snabbt mycket bra ekonomi, så klart! Ingen åderlåtning/utsugning sker längre, som tömmer nationen. Vad man lyckats snappa upp i bruset av information, så har Ryssland betalat av alla sina tidigare lån. Det verkar dessutom som Ryssland inte lånar nya pengar. Jaha, ja då är det mycket likt det tillstånd är nyckeln till frihet, men samtidigt ett fruktansvärt hot ifrån den globala bankmaffian, som hitintills i historien sett till att världskrig skapas, för att alla skall in i lånefållan/fällan igen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion